2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Meghalt dr. Konc János

Az Észak-budai Szent János Centrumkórház mély fájdalommal tudatja, hogy 2023. 05. 30-án, méltósággal viselt hosszú betegség után elhunyt dr. Konc János főorvos, a Budai Meddőségi Centrum vezetője.

Mint a Facebook-bejegyzésben olvasható: a Semmelweis Egyetem, Általános Orvosi Karán „Summa cum Laude” minősítéssel 1969-ben szerzett diplomát, melyet követően a Szent János Kórházban helyezkedett el. Először az I-es Szülészet Nőgyógyászati Osztályon dolgozott, majd 1991-ben francia-magyar barátaival közösen megtervezte a Budai Meddőségi Centrumot, amely 1992. júniusában kezdte meg a párok fogadását.

1996-ban az Orvostudomány Kandidátusa tudományos fokozatot szerzett. Értekezésének témája: Új módszerek alkalmazásával szerzett tapasztalatok asszisztált reprodukciós eljárásokban.
 

 
Tudományos eredményeit a számtalan publikáció, tudományos előadás bizonyítja továbbá olyan új módszerek bevezetése Magyarországon, mint a:
- herebiopsziából nyert, eredendően mozdulatlan fagyasztott spermiumok eredményes felhasználása ICSI program során,
- a lézer asszisztált hatching bevezetése,
- a Gardner féle blasztociszta kultúra,
- a Spindle view technika, amely az osztódási orsó vizsgálatát jelenti
- az IMSI technika bevezetése, amelynél intracitoplazmatikus injekciónál használt spermium 6-8000x nagyítású morfológiai vizsgálata előzi meg a megtermékenyítést.
 
Nagy szakmai sikerként könyvelhető el az Európában harmadikként, a világon a nyolcadikként petesejt fagyasztásból megszülető első magyar kisfiú.
 
Bekövetkezett haláláig az Asszisztált Reprodukció Szakmai Kollégium Tagozat elnöke, valamint a Budai Meddőségi Centrum intézetvezetője. Szakmaszeretete, megfontoltsága, rugalmassága és átlátóképessége lehetővé tette, hogy állami fenntartású kórházban is sikeres lombikbébi programok valósulhassanak meg.
(forrás: Facebook)
hirdetés

Könyveink