hirdetés
hirdetés
2020. szeptember. 28., hétfő - Vencel.
hirdetés

Még mindig kevés zödséget eszünk

A Marketing&Média számol be arról az országos kutatásról, amelyben felmérték a hazai élelmiszer-fogyasztási szokásokat és az arra ható tényezőket.

hirdetés

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének segítségével készített reprezentatív kutatást a Bonduelle, amelynek eredményei szerint kiemelten alacsony a hüvelyesek aránya az étkezésünkben, de a kukorica, a gomba és a brokkoli is háttérbe szorul a mindennapi táplálkozásunkban. Legnépszerűbb zöldségeink közé sorolhatjuk a burgonyát, valamint a vacsorához fogyasztott paradicsomot és paprikát, ezek sem teszik ki azonban nagy részét – csupán egynegyedét – az étkezésünknek. Ennek valamilyen szinten tudatában is vagyunk: az eredmények szerint a lakosság mindössze közel harmada gondolja úgy, hogy gyakran táplálkozik egészségesen, a döntő többség saját bevallása szerint csak néha/ritkán tesz így. A javasolt napi ötszöri étkezés helyett a háromszori étkezés a leggyakoribb, legtöbben az uzsonnát és a vacsorát hagyják ki, amikor kiemelt szerepet kaphatnának a zöldségek és a gyümölcsök.

A motivációs tényezőket tekintve elmondhatjuk, hogy leginkább azért fogyasztunk zöldségeket, mert egészségesek és finomak, vitamindúsak és rostban gazdagok, de a környezettudatosság is egyre inkább jellemző a társadalomra – számol be az eredményekről a Marketing&Média.

(forrás: Marketing&Média)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink