hirdetés
2021. december. 03., péntek - Ferenc, Olívia.

Már a WHO is ajánlja a harmadik oltást a veszélyeztetett csoportoknak

A súlyos vagy mérsékelten immunhiányos embereknek és az időseknek az ajánlott várakozási időnél korábban, a koronavírus elleni második oltás után három, de akár egy hónap múlva is be kell adatni a harmadik dózist, jelentette ki a VG szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Stratégiai Tanácsadó Szakértő Csoportja (SAGE).

A csoport genfi sajtótájékoztatóján Kate O’Brien, a WHO oltási részlegének igazgatója elmondta: a harmadik oltás hatékonyabban akadályozza meg, hogy az érintetteknél — amennyiben mégis megfertőződnek — súlyos szövődmények alakuljanak ki, vagy kórházi kezelésre szoruljanak.

Kiemelték azonban, hogy a vakcinakészletek végesek, így az emlékeztető oltásokat továbbra is elsősorban azoknak szánják, akiknél a két adag dózis után nem keletkezett elegendő antitest. Példaként említette a 60 év feletti, Sinovac vagy Sinopharm vakcinákkal oltott időseket. Hozzátették, az e két vakcinával kapcsolatos ajánlásokat Latin-Amerikában végzett vizsgálatok nyomán fogalmazták meg, írja a VG az MTI nyomán.

(forrás: vg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink