hirdetés
2022. május. 20., péntek - Bernát, Felícia.
hirdetés

Kásler Miklós táborba látogatott

Minden átültethető szerv transzplantációja megoldott Magyarországon, amely e téren az egyetlen állam Közép-Kelet-Európában – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken Balatonszemesen.

Kásler Miklós a Transzplantációs Alapítvány Mi is nyaralunk elnevezésű táborában tett látogatásán hangsúlyozta, hogy a szervátültetésekhez szükséges felszerelések és képzések megfelelőek, a klinikai váróhelyiségek állapotán igyekeznek javítani a jövőben. A miniszter – aki egy szív- és egy májátültetett gyermek családjával külön is beszélgetett – kitért arra: a balatonszemesi táborban június 22. és 29. között 52, transzplantáción átesett gyermek és családtagjaik, több mint kétszázan pihenhetik ki "életük legnehezebb kalandját".

A tábor célja, hogy befejeződjön a szervátültetett gyermekek rehabilitációja - fogalmazott Kásler Miklós, hozzátéve, hogy ez családi körben érhető el, mert olyan gondoskodást, szeretetet, biztonságot senki nem tud adni, mint amit a család.

Fotó: Emmi Facebook
Fotó: Emmi Facebook

A tábort 2004 óta rendezik meg 2 és 21 év közötti gyermekek, illetve fiatalok, továbbá egészséges testvéreik, szüleik számára. A mintegy 30 szakember irányításával tartott élményterápiák, rekreációs, fejlesztő programok segítik a műtéttel járó trauma feldolgozását, a visszailleszkedést a közösségi életbe, javítják a hozzátartozók kommunikációs, problémamegoldó képességét. A szervezők fontosnak tartják, hogy a családok minél előbb felismerjék: a szervátültetett gyermekek újra teljes életet élhetnek a hosszú évekig tartó súlyos betegségük után.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink