2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Szervátültetett és átültetésre váró gyermekek tábora

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért tizenhatodik alkalommal szervez élményterápiás nyári tábort szervre váró- és szervátültetett gyermekeknek.

A. június 22. és 29. között Balatonszemesen megszervezett tábor rendkívüli élményt nyújt a szervátültetett gyerekek és az érintett családok számára. A táborlakó gyermekek – állapotuk miatt – nagyon sok olyan kalandból és szórakozási lehetőségből kimaradnak, ami egészséges társaik számára könnyedén és természetesen elérhető. Betegségük következtében közösségi életük is sérülhet. Nehezebben találnak befogadó, megértő társaságot, ahol testi-lelki problémáikat szerető támogatással oldhatják és dolgozhatják fel, és közben örömteli pillanatokat élhetnek át. A tábor egész hete a felhőtlen kikapcsolódás, az önbizalom-építés ideje. A gyerekek sportolnak, játszanak, bátorságpróbán, akadályversenyen, zenés-verses programokon vehetnek részt, Ki-Mit-Tud-on mérik össze tudásukat, gyógyító beszélgetéseket folytatnak és kalandparkba is ellátogatnak.

Az idei tábornak 92 kis lakója lesz, közülük legtöbben vese- vagy májátültetésen estek át, de egyre több szív- és tüdőátültetett gyermek is az alapítvánnyal táborozik, valamint 38 egészséges testvér is hozzájárul az együttlét jó hangulatához. A táborban 30 önkéntes segítő gondoskodik arról, hogy mind a gyermekek, mind a szülők tapasztalatokban gazdag és hasznos hét után térjenek haza.

*

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért 1991 óta támogatja és szervezi a szervátültetett gyerekek testi és lelki rehabilitációját, ösztönzi őket a sportos életmódra, és segítséget nyújt a szülőknek a mindennapi gondok leküzdéséhez. Minden gyermek, valamint a 12 év alatti gyermek, illetve a 21 év alatti fogyatékkal élő gyermek/fiatal egy kísérőjének részvételi díját az alapítvány fizeti. Az alapítvány küldetésének tekinti az ismeretterjesztést is, hogy minél több emberhez jusson el az üzenet: A SZERVÁTÜLTETÉS ÉLETET MENT!

Munkatársai arra törekszenek, hogy az egészségügyben dolgozó szakemberekben tudatosítsák a donorjelentés jelentőségét.

További információ, képes beszámoló az előző táborokról:

http://transalap.hu/gyerekprogramok/mi-is-nyaralunk/

Forrás: Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért
Forrás: Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért

hirdetés

Könyveink