2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Innovatív körömszabályozó módszert mutattak be

Teltházas rendezvénnyé nőtte ki magát mindössze 2 év alatt a Podowelt Hungary, a lábápolók konferenciája. Csaknem 400 szakember foglalt helyet az ELTE Gömb aulájában az október 5-i eseményen.

Az idei évben második alkalommal került megrendezésre lábápolók, podiáterek, podológusok számára egy egyedülálló, tudásátadáson alapuló rendezvény, műfaját tekintve konferencia és kiállítás, melyet ma Magyarországon más formában nem érhetnek el a szakmában dolgozó szakemberek.

Neves orvosok és a lábápoló szakma elismert képviselői tartottak előadásokat, prezentációkat az új kezelési protokollokról, szakmai újdonságokról, természetesen rögzítve a lehetőségeket és a kompetenciákat a jelenlévők számára.

A nap fénypontjaként bemutatásra került az UNIBRACE lengyel szabadalom, amely a körömdeformitások szabályozására nyújt megoldást. A rendszer feltalálói tavaly az ARKADA-módszert mutatták be az érdeklődők számára. Az UNIBRACE-technika olyan körömszabályozó rendszer és módszer, termék és eljárás, amellyel háromféle vastagságban, az adott körömelváltozás számára megfelelő, számtalan pozícióban felhelyezhető spangékat készíthet el a szakember. A körömszabályzókat speciális módon rögzítik a körömlemez felszínén, nem kell a körömszél alá beakasztani, más eljárásokkal sikeresen kombinálható és rendkívül hatékony. Minden problémás köröm egyedi ellátást és sokszor kreativitást is igényel, így ezek a módszerek óriási segítséget nyújtanak a szakembereknek klienseik számára.

Podowelt Hungary
Podowelt Hungary

A láb körmének és bőrének problémáihoz kapcsolható betegségek és kezeléseik szerepeltek a további előadások témái között, mint kóros elváltozások a lábon, a Mofetta, vagyis a szén-dioxid szárazfürdő, a diabétesz kéz- és lábápolást befolyásoló tényezői, bőrbetegségek a lábon a bőrpatológus szemszögéből, a lábsebek komplex kezelése. A látogatók a szünetekben workshopok által tájékozódhattak az ortopédtechnika és a lábápolás kapcsolatáról, valamint a környezetbarát fertőtlenítőszereket is megismerhették. Természetesen a marketing és az online automatizáció ezt a szektort sem kerüli el, így betekintést nyerhettek a lábápolók két előadás erejéig az ügyfélszerzést segítő lehetőségekbe is.

A Podowelt Hungary tematikájához igazodva az előadások mellett olyan cégek is teret kaptak kiállítóként a bemutatkozásra, amelyek tevékenységükben és termékeikben szorosan kapcsolhatók a szakma igényeihez.

Ma hazánkban nagyon nehéz helyzetben vannak azok a lábápolók, akik túllépnek az esztétikai pedikűr gyakorlatán és hivatásuknak tekintik a beteg körmök és lábak kezelését, ápolását. Rengeteg időt és energiát fektetnek szakmai fejlődésükbe, hogy megtanulják azokat a megoldásokat, amelyekkel segíthetnek.

A részvevők nyitottak és befogadók voltak a munkájukat és fejlődésüket segítő termékek, eszközök, szolgáltatások iránt.

2020-ban ismét várja a rendezvény az érdeklődőket.

(forrás: Podowelt Hungary)
hirdetés

Könyveink