2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Ingyenes útmutató könyv prosztatarákos férfiaknak

50 kérdés – 50 válasz a prosztatarákról címmel jelenik meg a napokban az a kötet, amelyet első kiadásban 3 ezer példányban tesznek elérhetővé ingyenesen országszerte a prosztatarákban érintett férfiak számára.

A kötet hét fejezetben tárgyalja a legfontosabb kérdéseket, amelyek egy prosztatarák diagnózisa után a betegben és a családtagjaiban felmerülhetnek. A könyv taglalja a kezelésekről szóló döntések hátterét, a műtét előtti és utáni teendőket, bemutatja a sugárterápia és a gyógyszeres kezelések jellegzetességeit. Önálló fejezet szól az áttétek kockázatáról és kezeléséről, a mellékhatások és szövődmények enyhítésének lehetőségeiről, valamint az életmódról és rehabilitációról is – tájékoztat B. Papp László, a könyv szerkesztője.

A kötet a Gyógyulj Velünk Egyesület kiadásában, a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány szakmai támogatásával jelenik meg, szakmai lektora prof. dr. Bodoky György és dr. Végh Éva. A könyv elérhető lesz az egyesületnél, a társ betegszervezeteknél, eljuttatják fővárosi és vidéki onkológiai és urológiai centrumokba is, hogy mindenhol ingyenesen hozzáférhessenek az érintettek.

A könyvbemutatót 2019. november 28-án 14 órától tartják Budapesten, a Dél-Pesti Centrumkórház – Szent László Kórház 1-es pavilonjában (Budapest, IX. kerület, Albert Flórián út 5-7.). Az egyesületi napon átfogó képet adnak a prosztatarák mai kezeléséről és mindarról, mit tehetnek önmaguk a betegek a javulásuk érdekében. Előadást tart dr. Bálint Péter urológus főorvos és dr. Vajdics Tímea onkológus, a prosztatarákos férfiak számára hasznos rehabilitációs tudnivalókat oszt meg Kapitány Zsuzsanna gyógytornász, majd B. Papp László szerkesztő mutatja be az új kötetet. A rendezvény bárki számára nyitott, ingyenes, nem igényel előzetes regisztrációt sem, arra minden érdeklődőt várnak.

hirdetés

Könyveink