2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Ingyenes koronavírus-teszt a Horvátországból hazatért bécsieknek

Bécs Városa augusztus 21-ig ingyenes koronavírus-tesztet biztosít mindazoknak, akik augusztus 7 és 16 között tértek vissza Horvátországból. A tesztelést a tünetmentes utazók is igénybe vehetik, személyesen, vagy a kijelölt autós tesztelőállomásokon.

Huszonnégy órán belül lehetőségük van ingyenes koronavírus-tesztet csináltatni azoknak a bécsieknek, akik augusztus 7 és 16 között érkeztek vissza Horvátországból. A vírustesztet mindenki igénybe  veheti, függetlenül attól, vannak-e tünetei. Minden hazaérkező bejelentheti igényét a tesztre a 1450-es telefonszámon, ezután egy tesztelő csapat száll ki az otthonához, ahol elvégzik a vizsgálatot.

Tesztelés © PID/Houdek
Tesztelés © PID/Houdek

A tünetmentes bécsiek  számára további lehetőséget kínál az Ernst-Happel Stadionnál található áthajtásos, ún. "drive-in" autós tesztelőállomás, illetve a koronavírus-teszt ugyanitt gyalogosan is igénybevehető. A minden nap reggel 6 és este 9 között nyitva tartó állomáson naponta 500 teszt elvégzése lehetéges. A regisztráció helyben történik, csupán egy igazolvány szükséges hozzá. Újdonság, hogy az Ernst-Happel Stadionnál használják először a bécsi fejlesztésű, úgynevezett "gargalizáló" tesztet. Ekkor egy speciális folyadékkal kell gargalizálni, majd ezt a folyadékot egy kémcsőbe visszatölteni, ezt vizsgálják meg később a laboratóriumban. Ez a módszer ősszel az iskolákban és óvodákban is használatos lesz. A tesztelést a Munkavállalók Szamaritánus Szövetsége végzi, az ehhez szükséges konténereket a Tűzoltóság építette fel, a szervezési munkákat pedig a Bécsi Mentők munkacsoportja látja el.

Tesztelés © PID/Houdek
Tesztelés © PID/Houdek

(forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés