hirdetés
hirdetés
2020. április. 08., szerda - Dénes.
hirdetés

Ilyen volt az állásbörze az SE-n

Több mint 40 előadóval és közel 50 egészségügyi intézménnyel várta az érdeklődőket az idei Semmelweis Karriernap és Állásbörze.

hirdetés

Az egyetem eddigi legnagyszabásúbb, karrierindítást támogató eseményén bármely karon tanuló hallgató megtalálhatta a szakterületének megfelelő intézetet. Az Alumni Igazgatóság egésznapos programjának célja, hogy állásbörzével, előadásokkal segítse a diplomához közel álló hallgatókat. A Nagyvárad téri Elméleti Tömbben rendezett eseményen dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes és dr. Gerber Gábor, a Szak-és Továbbképzési Igazgatóság vezetője, a Fogorvostudományi Kar dékánja köszöntötte a résztvevőket.

Fügedi Gergely, az Alumni Igazgatóság szakmai vezetője elmondta, hosszú idő óta most szerveznek először összegyetemi, mind a hat kart érintő karriernapot, tavaly óta jelentősen növekedett a standok száma is – tette hozzá.

Hermann Péter köszöntőjében felhívta a figyelmet, hogy a rendezvényen olyan hasznos információkhoz jutnak hozzá a hallgatók, amit máshol nem kapnak meg. Elmondta, minden kar felvilágosító előadásokkal várja az érdeklődőket. Sok sikert és jó információgyűjtést kívánt a hallgatóknak.

Gerber Gábor elmondta, a Szak- és Továbbképzési Igazgatóság koordinálja a rezidens programot, nemrégiben kifejlesztettek egy RENY nevű szoftvert, melyben egy helyen vannak összegyűjtve az egészségügyi szolgáltatók, illetve a náluk megjelent rezidens helyek is. Arra bíztatott mindenkit, kezdjék el használni a programot.

A rendezvény nyitó előadásában az egyetem egykori hallgatója, Márky Ádám felsővezetői mindfulness (tudatos jelenlét) tréner arról beszélt, hogy milyen készségekre és képességekre lehet szükség a jövő munkahelyén; a régi, lexikális tudásra épülő karrier helyett mit mutatnak az aktuális trendek és mire lehet számítani 5-10 év múlva. Az egyetem Doktorandusz Önkormányzatának (DÖK) tagja, Czimbalmos Csilla pedig a doktori képzést járta körül, kitérve a többi között a PhD-fokozat előnyeire, a megváltozott, immár négy évre tervezett PhD-képzésre, illetve a felvételi eljárásra.

A résztvevők a karspecifikus programok és előadások után olyan friss tapasztalattal rendelkező pályakezdőkkel beszélgethettek, akik jól rálátnak a közvetlenül egyetem utáni évek kihívásaira és azok megoldásaira. Az állásbörzén közel 50 munkáltató és szervezet, köztük kórházak és egészségügyi cégek mutatkoztak be.

Fotók az eseményről a semmelweis.hu-n.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink