hirdetés
hirdetés
2020. július. 11., szombat - Nóra, Lili.
hirdetés

Hétfőtől nevezhetnek az Aranyanyu díjra

Hétfőtől lehet nevezni a legjobb orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és szociális területen dolgozó nőket a Richter Aranyanyu Díjra.

hirdetés

A díjat azért alapította hat évvel ezelőtt a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író, hogy támogassa a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének növelését. A Richter Aranyanyu Díjjal az elmúlt öt évben eddig 37 segítő szakmában dolgozó nőt tüntettek ki, így általuk olyan területek is figyelmet kaphattak, mint a gyermekpszichiátria, a gyermekvédelem, a kórházpedagógia, a koraszülött-ellátás, a magyarországi romák helyzete vagy éppen a droghelyzet.

Tavaly az elismerést alapítók új kategóriát hoztak létre, így először kaphatták meg az elismerést a szociális területen dolgozó nők. Ebben az évben is négy kategóriában várják az ajánlásokat szeptember 15-ig a kiírás holnapján, ahol egy maximum 1500 karakteres személyes történetben kell bemutatni a jelölni kívánt szakembert, kiemelve a jelölt elhivatottságát, személyiségét, egyediségét és azt, hogy miért tartja érdemesnek őt jelölője a díjra.

A zsűri által kiválasztott döntősökről kisfilm készül, majd a közönség internetes szavazással dönthet a nyertesekről. A zsűriben Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Kriston Andrea tréner, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Dobó Kata színésznő foglalnak helyet. A díjátadót novemberben tartják.

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink