hirdetés
2022. január. 25., kedd - Pál.
hirdetés

Hagyományos kínai gyógyászati központ lesz Budapesten?

Erről szóló szándéknyilatkozatot írt alá Rétvári Bence és Vang Kuo-csiang kínai egészségügyi és családtervezési miniszterhelyettes.

Rétvári Bence nyilatkozata szerint a tárca és a Hagyományos Kínai Gyógyászat Állami Hivatala 2014 februárjában szándéknyilatkozatban rögzítette hagyományos kínai gyógyászati együttműködésük céljait és feladatait. Tekintettel az egészségügyben és az orvostudományban megfogalmazott tervekre, Rétvári Bence és Vang Kuo-csiang szándéknyilatkozatot ír alá a hagyományos kínai gyógyászati együttműködés megújításáért és bővítéséért, a 2017-2018-as időszakra.

A nyilatkozat tartalmazza a szakértők cseréjét, orvosi és egészségügyi szolgáltatást, oktatást, képzést, tudományos kutatást, ipari fejlesztést, kulturális eszmecserét, valamint egy Budapesten felállítandó Közép- és Kelet-Európai Hagyományos Kínai Gyógyászati, Oktató- és Kutatóközpont létrehozását is.
Rétvári Bence szerint Magyarországnak fontos, hogy a nyugati orvoslást Kínában támogató együttműködésben, fejlesztésekben részt vegyen, és hogy a hagyományos kínai gyógyászat biztonságos körülmények között, tanúsított minőségben jelenjen meg Magyarországon.

Vang Kuo-csiang, aki Hagyományos Kínai Gyógyászat Állami Hivatalának is elnöke, elmondta, magyarországi látogatásának célja, hogy a 2014-ben kötött megállapodást tartalmát megvalósítsák, elmélyítsék az együttműködést a hagyományos kínai orvostudományban.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink