2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Gyermekjogi ismereteket terjesztenek az országban

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) „Gyere-K-épbe” elnevezésû programsorozata 2 hónapon keresztül zajlik. A szakértők az ország 7 régiójának egy-egy városában tartanak gyermekjogi ismeretterjesztő programokat  – tájékoztat az OBDK. 

Az országos roadshow elsõ állomásain 2016. március 19-én Egerben és Székesfehérváron gyermekjogi ismeretekrõl és kötelezettségekrõl szóló interaktív programokon és játékos kézmûves foglalkozásokon vehettek részt a látogatók derül ki a szerkestzőségünkhöz eljuttatott sajtóanyagból.  

A jelenlévõ jogvédelmi képviselõk személyes beszélgetésekre is lehetõséget biztosítottak az érdeklõdõk számára egy-egy kiemelt témában – a beteg gyermek jogaival kapcsolatban a gyermekjogi és betegjogi képviselõ közös tájékoztatást adott. A rendezvényeken a helyi társszervezetek – ÁNTSZ, Rendõrség, Mentõk, Katasztrófavédelem, Honvédség – és egyéb civil szervezetek – Vöröskereszt, SINOSZ, NOE, Kék Vonal, Dogplusz, Napfényes Támogató – munkájába is bepillanthattak a gyermekek. Kísérõprogramként az OBDK idén is regionális labdarúgó-bajnokságokat szervezett a fiataloknak.

Az OBDK 2015-ben indította útjára regionális gyerekjogi rendezvénysorozatát. A nagy sikerre való tekintettel és az elkötelezettség folytatásaként 2016-ban március és május között ismét megszervezi a rendezvénysorozatot, amely május 19-én Budapesten átfogó szakmai programmal és a sportbajnokság országos döntõjével zárul.

A program helyszínei: Kaposvár, Szombathely, Eger, Székesfehérvár, Nyíregyháza, Budapest és Kecskemét. 

(forrás: OBDK)
hirdetés

Könyveink