2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Folytatódik az alvásterapeuták képzése

A képzés jövő év februárjában folytatódik, az érdeklődés jelentős, közölte a Magyar Alvás Szövetség.

Magyarországon a felnőtt lakosság több mint harminc százaléka küzd alvásproblémákkal. Az alvászavarok és alvásbetegségek megelőzése az egészség megőrzésének a záloga. Ehhez kíván hozzájárulni az első hazai alvásterapeuta képzés, melyre a Magyar Alvás Szövetség, a Budapesti Alvásközpont és a Döntéshozók Akadémiája szervezésében került sor.

A képzéssel a magyarországi alváskultúra erősítését, az alvásegészség fenntartását szolgálják. Az új szakma első hivatalos képviselői többek között tudományos területeken, mentálhigiénés szolgálatoknál, nevelési tanácsadókban, egészségügyi és oktatási intézményekben, alvásipari vállalatoknál és szolgáltatóknál folytathatnak szakmai ismeretterjesztést. Rendszerszemléletű megalapozottságú ismeretek birtokában végezhetik munkájukat, és közreműködhetnek – megfelelő licence szerződés alapján az Alvásorvosok Világszövetségének magyarországi képviselő szervezete által minősített képzési programmal rendelkező ismeretterjesztő munkában, szakértői segítséget nyújthatnak az alváshoz kapcsolódó tevékenységek alvásminősítési kidolgozásában, feladatuk lesz a tervezett országos alvásterapeuta hálózat kiépítésben, az alvásipar területein és a hazai Sleepfriendly (alvásbarát) programok elterjesztésében.

Dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár gratulált az első képzett alvásterapeutáknak. A képzés jövő év februárjában folytatódik, az érdeklődés jelentős.

(forrás: Magyar Alvás Szövetség)
hirdetés

Könyveink