hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Alvásorvosok világkongresszusa

Az alvásgyógyászat és az alváskutatás legújabb eredményeiről mintegy 3500 résztvevőnek számoltak be szeptemberben, a kanadai Vancouverben.

A konferencián a legszélesebb társadalmi összefogást szorgalmazták annak érdekében, hogy az emberek jobban aludjanak. A világszervezet elismerésben részesítette azokat az országokat, amelyekben kiemelkedő munkát végeznek. A magyarországi aktivitást, mindenekelőtt a World Sleep Day eseményeit a világszervezet a legjobbak között említette. A Magyar Alvás Szövetség  a továbbiakban is méltó  példamutató partnere kíván lenni a nemzetközi munkának, amelynek során a hazai tevékenységek bővítésében és társadalmi/szakmai kiszélesítésében érdekelt. Köszönjük az elismerést és mindazok munkáját, akik az elmúlt tíz évben hozzájárultak ehhez. A Magyar Alvás Szövetség elkezdte az előkészületek a 2020. évi magyarországi Alvás Világnapja szakmai rendezvényeire, melyre március 19-én kerül sor.

Alvás szakemberképzés indult

A Magyar Alvás Szövetség és a Döntéshozók Akadémiája közös alvásképzési modulja elindult. Célja a sokoldalú előkészítést követően olyan szakemberek képzése, akik elsősorban a prevenció területén, a tudományos ismeretterjesztés módszereivel segítenek a lakosság körében az alvással kapcsolatos információk széles körű megismertetésére. Az akkreditált képzésben részt vevő hallgatók a sikeres vizsgát követően az alvásmedicina segítői, az alváshigiéne ismeretterjesztés elméletileg és gyakorlati szempontból felkészített szakemberei lesznek. A program kidolgozói, oktatói a hazai alváskultúra elismert szakemberei, neurológus, szomnológus, kardiológus, tüdőgyógyász, fül-orr-gégész, ortopédus, fogász, pszichológus, pszichiáter és más szakemberek. A képzés alap tankönyve a 2019-ben megjelent Magyar Alváskönyv, amelyben a szerzők sokoldalúan mutatják be az alvással kapcsolatos legfontosabb ismereteket.

Alvás és tüdőgyógyászat

A légzőszervi betegségek szakembereinek októberi gyulai tanácskozásán az új terápiás eljárások és a gyógyulást segítő lehetőségek bemutatása került az érdeklődés középpontjába. A tanácskozáson számos példamutató szakmai eljárást és megoldást mutattak be, a szakemberek előadásai és a konzultációk igazolták a szakterület magas színvonalú munkáját. A konferencián a 2018-ban alakult Magyar Alvás Szövetség is ismertette programját, szorgalmazva a tüdőgyógyászok részvételét a hazai alvásgyógyítói programokban.

(Forrás: Orvosi Hírek/New Medical Hungary 2019. október 12.)

(forrás: Magyar Alvás Szövetség)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés