hirdetés
hirdetés
2020. október. 26., hétfő - Dömötör.
hirdetés

Fertőtlenítőszert állít elő a Máltai Szeretetszolgálat

Saját készítésű fertőtlenítőszert állít elő a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, miután kereskedelmi forgalomban nem sikerült beszerezni az intézményei biztonságos működtetéséhez szükséges mennyiséget. A fertőtlenítőszert kizárólag a karitatív szervezet intézményeiben használják fel, kereskedelmi forgalomba nem kerül.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a koronavírus járvány idején kialakult fertőtlenítőszer-hiány miatt saját gyártású fertőtlenítő gyártásába kezdett. A karitatív szervezet közel ötven bentlakásos, illetve a járvány idejére bentlakásossá alakított intézményében mintegy 2000 emberről gondoskodik. A fertőtlenítési előírásoknak megfelelően ezekben az intézményekben összesen havonta átlagosan ezer liter fertőtlenítőszert használnak fel. A fertőtlenítőszer hiánycikké vált az utóbbi hetekben, az előállításhoz szükséges alapanyagok azonban továbbra is beszerezhetőek, ezért a Szeretetszolgálat az előírásoknak megfelelő, saját készítésű szer gyártásába kezdett. Az új szert az egészségügyi világszervezet és a Nemzetközi Gyógyszerész Szövetség koronavírus járványra kiadott ajánlása alapján, gyógyszerészek útmutatásával és felügyelete mellett, házilagos körülmények között készítik a karitatív szervezet munkatársai. A máltai szervezet az egyik telephelyén erre a célra kialakított helyszínen állítja elő saját gyártású fertőtlenítőszerét, az első héten ezer litert. Az elkészült mennyiség kisszállítását azonnal megkezdték a Szeretetszolgálat regionális központjaiba és intézményeibe.

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Szeretetszolgálat által előállított fertőtlenítőszer kereskedelmi forgalomba nem kerül, azt kizárólagosan a máltai szervezet intézményeiben használják fel. A saját gyártású terméket szórófejes adagolóba és utántöltő kannákba csomagolva hozzák el a telephelyről, ahonnan az idősellátó, fogyatékkal élő embereket gondozó, hajléktalan emberekről gondoskodó intézményekbe és családok átmeneti otthonaiba szállítják. Az oldott anyag további hígítást nem igényel, kézfertőtlenítésre és felület fertőtlenítésre egyaránt alkalmas.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink