hirdetés
2022. július. 07., csütörtök - Appolónia.
hirdetés

Elvetették a "light marihuána" legalizálását

Nem támogatta a "light marihuána" forgalmazásának engedélyezését a római parlament felsőháza, amely a kormánypárt Öt Csillag Mozgalom (M5S) szorgalmazta intézkedésről még szavazásra sem engedte a kérdést, jelentette az olasz sajtó kedden.

A marihuána-kereskedelem liberalizációjáról szóló javaslat eredetileg a jövő évi költségvetési csomagban szerepelt, de kikerült belőle, még a pénzügyi törvényről tartott voksolás előtt.

A hétfő este elvetett javaslat a kannabinoid THC-ből legfeljebb 0,5 százalékot tartalmazó termékek legalizálását kezdeményezte. A tervezet mögött az M5S állt, korábbi koalíciós partnere, a Matteo Salvini vezette jobboldali Liga határozottan ellenezte. Salvini úgy vélekedett, hogy a legalizálással az állam kábítószer-kereskedővé válik.

Olaszországban a korábbi balközép kormány idején, 2017-ben már engedélyezték kannabisz-termékeket áruló üzletek megnyitását. Azóta mintegy háromezer üzlet működik, összesen évi 80 millió euró forgalommal. 2018-ban Matteo Salvini belügyminiszterként megpróbálta bezáratni a kannabisz-üzleteket, de az intézkedést nem tudta véghezvinni a kormányváltás miatt. Idén májusban az olasz semmitőszék is véleményt mondott, törvénytelennek ítélve a kannabisz kereskedelmét, azóta számos üzlet be is zárt.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink