2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Dr. Gera István és a rendelője

Ez az első és egyetlen munkahelyem, 52 éve dolgozom itt – mondta dr. Gera István, a Parodontológiai Klinika professor emeritusa a semmelweis.hu-nak.

Mint visszaemlékezett, 1967-ben vették fel a Semmelweis Egyetemre, majd rögtön a diplomaszerzés után a Szájsebészeti Klinikára került. Azóta, hogy 2007-ben – dékánsága idején – az Oktatási Centrumot átadták, ugyanabban a rendelőben fogadja a pácienseit. Éppen ezért számára ez a legkedvesebb hely az egyetemen belül, valamint közvetlenül a 4. emeleti rendelője mellett lévő irodája, amit tanszékvezető utóda, dr. Windisch Péter meghagyott számára.

(Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem)
(Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem)

A Parodontológiai Klinikát megalapító professor emeritus a mai napig – immár 70 évesen – itt tölti a napjait: oktat és naponta átlagosan öt beteget fogad. Mint elmondta, bizonyos beavatkozások elvégzését már a fiatalabbakra, tanítványaira bízza, de alapvetően még most is biztos kézzel és szakértelemmel tudja ellátni betegeit. Elmondása szerint a hallgatókra mindig is kollégaként tekintett, és igyekezett a megfelelő szkilleket átadni számukra, hiszen ők már harmadéves korukban betegeket látnak el.

Dr. Gera István úgy látja, hogy az életét szerencsés véletlenek irányították, például feleségét is egyetemista korában ismerte meg, valamint olyan kollégák vették körül, akikkel mindig támogatni tudták egymást. Az Oktatási Centrum épületére, ezen belül a Parodontológiai Klinikára nagyon büszke, mert Európában nincs másik ekkora intézmény ezen a szakterületen. Jelenleg 30-an dolgoznak itt, és mindig rengeteg rezidens adja be a jelentkezését.

„Nekem ez az egyetem az életem; mivel úgy alakult, hogy feleségemmel gyermekünk nem lett, így az egyetem egyben a második családom is” – vallja a professor emeritus. Szerinte a Fogorvostudományi Karra jellemző családias hangulat annak is köszönhető, hogy a vezetők mindig egy meghatározott irányba mentek, és a közös célok megvalósítására törekedtek, közli a lap.

A Medical Tribune 2005. novemberi interjúja Gera István professzorral

(forrás: semmelweis.hu)

cimkék

Kapcsolódó fájlok

hirdetés

Könyveink