2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A jövőben számítógépekkel, 3D nyomtatókkal készülnek a fogpótlások

Digitális fogtechnikus alapképzést indítanának

Európában egyedülálló, digitális fogtechnikus alapképzés indítását tervezi a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kara, amely idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját – jelentették be a 19. Debreceni Fogászati Napok sajtótájékoztatóján.

Rengeteg újdonság, olyan technológia jelent meg az elmúlt években a fogászatban, ami óriási változást eredményez, ilyenek például a digitális rendszerek. Az új igényekhez igazodva készítettük elő azt az új alapképzést, melyet a Semmelweis Egyetemmel közösen indítanánk. Digitális technológiákban jártas fogtechnikusokat képeznénk, akik felkészültek arra, hogy a jövőben már számítógépekkel, 3D nyomtatókkal készülnek a fogpótlások – jelentette be Hegedűs Csaba, a 19. Debreceni Fogászati Napok április 11-ei sajtótájékoztatóján, a Kölcsey Központban.

A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának dékánja szerint jelenleg nincs ilyen típusú képzés Európában, de itthon és külföldön is hatalmas az igény rá. A hiánypótló szakra várhatóan már a következő tanévben jelentkezhetnek a hallgatók, és különlegessége miatt jelentősen megnőhet a külföldi fogorvostan-hallgatók száma is – hangsúlyozta Hegedűs Csaba.

A Debreceni Fogászati Napok az ország egyik színvonalasabb szakmai találkozója, ahol hazai és nemzetközi résztvevők tanácskoznak a fogorvostudomány legújabb vívmányairól és bemutatják a legfrissebb eredményeket, módszereket, eszközöket. Az április 13-ig tartó konferenciát 19. alkalommal szervezte meg a Debreceni Egyetem idén 15 éves Fogorvostudományi Kara, közölte az egyetem.

A kar oktatási dékánhelyettese kiemelte: a legfrissebb, 2018-ban kiadott hazai rangsorban a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kara élen áll az összesített képzési és az oktatók kiválósági rangsorában, a hallgatói kiválóság tekintetében pedig a második.

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés

Könyveink