2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Az EU további 50 millió eurót különít el humanitárius segítségnyújtásra

A koronavírus okozta járvány visszaszorítására irányuló globális válaszintézkedések jegyében az Európai Unió további 50 millió eurót (mintegy 17,7 milliárd forint) különít el humanitárius szükségletek finanszírozására, mivel ezek a világ több régiójában ugrásszerűen megnövekedtek, közölte az Európai Bizottság.

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős biztos elmondta, hogy a keretösszegből a jelentős humanitárius válsággal küzdő, kiszolgáltatott csoportokat támogatják, különösen az afrikai Száhel-övezetben és a Csád-tó térségében, a Közép-afrikai Köztársaságban, az afrikai Nagy-tavak régiójában, Kelet-Afrikában, Szíriában, Jemenben, a palesztin területeken és Venezuelában élőket, valamint a Mianmar és Banglades területén élő rohingjákat.

Az uniós támogatás segít hozzáférést biztosítani az egészségügyi szolgáltatásokhoz, a védőeszközökhöz, a vízhez és a megfelelő higiénés körülményekhez. A finanszírozást civil, nemzetközi szervezeteken, az ENSZ ügynökségein, valamint a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségén keresztül fogják célba juttatni.

A brüsszeli bizottság tájékoztatása szerint az 50 millió eurós támogatás kiegészíti a koronavírus-járvány miatti szükségletek kielégítését célzó eddigi humanitárius finanszírozást és fellépéseket, illetve az uniós bizottság és a tagállamok által biztosított (rövid és hosszú távú szükségletek fedezését célzó), 20 milliárd euró összegű fejlesztési és sürgősségi finanszírozást.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés