2024. április. 19., péntek - Emma.

Ahol nem jutnak egészségügyi ellátáshoz a szegények

Nem jutnak egészségügyi ellátáshoz Latin-Amerikában a szegénységben élők, mivel nincs társadalombiztosításuk, fizetni pedig nem tudnak az ellátásért, közölte a Budapesti Corvinus Egyetem habilitált docense az M1 aktuális csatornán.

Nagy Sándor Gyula azt mondta, hogy például Brazíliában az egészségügy jelentős részben privát kézben van, csak a gazdagoknak megfizethető, a legszegényebbek társadalombiztosítás és pénz hiányában már csak későn kerülnek be a sürgősségi ellátórendszerbe. A koronavírus-járvány latin-amerikai adataival kapcsolatban arról beszélt, hogy Latin-Amerikában a járvány kezelésében nincs lehetőség olyan intézkedésekre, mint az otthoni munkavégzés vagy a távoktatás.

Brazíliában például a lakosság 40 százaléka mélyszegénységben vagy annak küszöbén él, a legtöbb embernek pedig bejelentett munkahely helyett informális állása van, vagyis az utcán árulja például a kertjében nőtt narancsot. Az Amazonas térségében, különösen a bennszülött indiánoknál sokkal magasabb a fertőzési és a halálozási arány, mivel az elszigeteltség miatt kisebb a szervezetük ellenálló képessége.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés