2020. szeptember. 20., vasárnap - Friderika.

A gyerekek minden korcsoportja fogékony a koronavírusra

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ tanulmánya szerint a gyerekek minden korcsoportja fogékony a vírusra, írja az Infostart.

hirdetés

A jelentés alapját az a több tucatnyi koronavírusos eset adta, amelyet egy Georgia államban szervezett nyári gyerektáborban tártak fel június végén, írja az Infostart az MTI nyomán.

A tesztelt gyerekek 76 százalékánál lett pozitív az eredmény, a pozitív esetek negyede nem mutatott tünetet. Akik tüneteket tapasztaltak, lázról, fej- és torokfájásról számoltak be. A táborban 600-an voltak, közülük csak 344-en végeztek koronavírustesztet, közülük 260-an, tehát a tábor csaknem fele bizonyult fertőzöttnek. A pozitív estek közül 51-en tízévesek vagy annál fiatalabbak, 180-an tizenévesek, 29-en pedig nagykorúak voltak. Mivel nem mindenkit teszteltek, úgy vélik, a fertőzöttek száma magasabb lehetett.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ közlése szerint a vírus annak ellenére is terjedt, hogy a tábor szervezői minden, a fertőzés megelőzésére ajánlott legtöbb módszert és eszközt alkalmazták, a gyerekeket ugyanakkor nem kötelezték maszk vagy más, az arcukat eltakaró eszköz viselésére, a tábor 250 alkalmazottját és önkéntesét azonban igen.

(forrás: Infostart / MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!