hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-05-09

A környezeti zajra adott stresszreakcióval párhuzamosan szignifikáns mértékben megnő a leggyakoribb aritmia-fajta, a pitvarfibrilláció előfordulási aránya, számol be a témában folytatott első vizsgálat eredményéről az International Journal of Cardiology tanulmánya.

#2
Medical Tribune III. évf.12. szám
Medical Online
2005-06-01
Legyen vége a zajnak! – ez a jelmondata annak a kampánynak, amelyet az Európai Unió szakbizottsága indít a kontinensen az egyre nagyobb zajterhelés visszaszorítása érdekében. A zaj elleni védekezés játssza a főszerepet az Európai Munkavédelmi Ügynökség programjában is. A „régebbi” EU-tagországokban készült felmérés szerint a 15-ök területén dolgozó mintegy 160 millió munkavállaló csaknem harmada erős zajártalmaknak kitéve tölti munkaidejének körülbelül negyedét. Európában becslések szerint mintegy 13 millió munkavállaló szenvedett halláskárosodást munkahelyi zajártalom miatt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a foglalkozás gyakorlása közbeni leggyakoribb egészségkárosodás okai között szerepelteti a zajártalmakat.Ezeket Magyarországon mintegy negyedmillió ember kénytelen elviselni munkahelyén. Az ÁNTSZ az elmúlt évben 169 dolgozónál regisztrált halláskárosodást, 368- nál pedig fokozott expozíciót, ami ugyan még nem betegség, de figyelmeztető jel.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.