hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 22
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-10-22

Először a bőrmetszés nélküli transzorális lézer mikrosebészeti (TLM) módszerrel sikerült elérni, hogy ne legyen vérveszteség, ne sérüljön a beszéd, ne károsodjanak a nyelési izmok, a neurovaszkuláris struktúrák és a normál szövetek.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-02-06

A kötszerek szén-nanoszálakból és szilikonból álló fedőrétege vérzéscsillapító hatású, és nem tapad a sebbe, írja a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Medical Tribune Május
2019-07-30

Az utóbbi pár évben a terápiás endoszkópos lehetőségek tárháza látványosan bővült, a beavatkozásokat segítő újabb és újabb eszközöknek köszönhetően minimális mértékben invazív endoszkópos módszerek segítségével lehet kiváltani sebészeti intervenciókat.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-07-19

Az idősebb korosztálynak és hozzátartozóinak indít ingyenes előadássorozatot szeptembertől a Semmelweis Egyetem.

#5
Medical Online >> Medical Tribune Január
2019-04-04
#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-03-06

Az egészségügyért felelős államtitkárság szándékos félremagyarázással igyekszik palástolni az országos vastagbélszűrés bevezetésének késlekedését.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-10-04

A daganat és a krónikus fekély együttesen súlyos komorbiditásnak számítanak, mindkettő több, részben összefüggő patomechanizmuson keresztül a másik gyógyulását jelentősen hátráltatja.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-07-25

Súlyos vérvesztéskor életmentő lehet a vérnyomás azonnali növelésével még a kórházba szállítás előtt elérhető, 15 percnyi nyereség. A University at Buffalo kutatói emberi önkénteseken a delfinekre és a fókákra is jellemző búvárreflex kihasználásával, egyszerű, mindenki által megtanulandó módszerrel érték el az eredményt.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-04-11

Csontvelői őssejteket növesztettek laboratóriumban brit kutatók, ennek a vérzéscsillapításban van jelentősége – tudósított a BBC News.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-08-05

A gasztroenterológusok mára a korábbinál invazívabbá váltak, a sebészek is törekszenek a minimálinvazivitásra, de a közös pontok kijelölése még nem teljesen letisztult. Együttműködnek, ám a közeledés alapot adhat a konfrontációra is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A My Life Story elnevezésű program abban segít majd a betegeknek és róluk gondoskodóknak, hogy egy helyen összegyűjtve tudják felidézni múltbéli kellemes emlékeiket.

Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk.