hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 17
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-06-06

Ügyfeleiknek azt ajánlják, hogy kezelésenként 8 ezer dollárért (közel 2 millió forintért) fiatalok vérével frissítik fel a keringésüket, közli a 24.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> haematológia
2017-01-23

A vérképző őssejtet igénylő súlyos betegek hosszú várólistákra kerülnek – derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

#3
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-05-29

Az eljárással az alábbi jellemzők határozhatók meg: sejtnagyság, citoplazma komplexitása, DNS- vagy RNS-tartalom, illetve egy sor membránhoz kötött és intracelluláris fehérje.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-04-03

A közösségi kontra magán köldökzsinór-vérbankok közelmúltben ismét fellángolt vitájához szolgál újabb érvekkel, adalékokkal a NOL cikke.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-02-17

A(z itthon nem létező) közösségi vérbankok és (mintegy ötvenezer hazai adagot tároló) piaci köldökzsinórvér-bankok „versenyéhez” szól hozzá a Heti Válasz cikke.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-12-12

Az izraeli parlamentben (kneszetben) rendezett szokásos véradáson a mentőszolgálat munkatársai megtagadták a vérvételt egy etióp származású képviselőnőtől.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-04-24

Nem kerül az Országgyűlés elé a közösségi köldökzsinórvér-őssejtbank létrehozását célzó országos népi kezdeményezés – jelentette az MTI.

#8
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2012-11-06

Előfordulhat, hogy major vérzés kontrollálása vagy a szükségessé váló invazív beavatkozás kivitelezhetősége miatt az alvadásgátlóval kezelt beteg vérzési paramétereit igen gyorsan helyre kell állítani. Cikkünk ésszerű beavatkozási tervet javasol ilyen esetre.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-10-01

Űrbéli műtét szimulációjára készülnek a NASA nullgravitációs tesztlaborjában; az első kísérleteket a jövő héten a C-9-es repülőgépen fogják elvégezni, írja az Index.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-02-26

A Langereis és a Junior vércsoport molekuláris alapja egészen mostanáig rejtély volt. Ballif és munkatársai a Nature Genetics februári számában publikálták felfedezésüket a két kevésbé ismert vércsoportért felelős vörösvérsejtek két proteinjéről.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.