hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-03-15

Patrick Hetzner mindent kipróbált: diétákat, testmozgást, de semmi nem segített, csak nem sikerült lefogynia. Öt hónapja egy új módszerrel kísérletezik, egy gyomor pacemakerrel, amely csökkenti az étvágyat. Mióta beültették a pacemakert, a 20 éves müncheni postás több mint 10 kg-ot adott le eredeti, 104 kg-os testsúlyából.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-07-29

A viselkedésünk és hangulatunk nagyban függ attól, mi történik a beleinkben. A bél–agy-tengely, illetve a második agy léte önmagában már nem okoz megdöbbenést, azonban az egymás után kiderülő részletek meglehetősen meglepőek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-07-11

Többszáz vizsgálatot áttekintve, a fogyasztó műtéten átesett cukorbetegek 87 százalékában enyhült a diabétesz, és 78 százalékukban teljesen megszűnt.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-07-03

Lehet, hogy a jövőben agyi pacemaker beültetésével vagy a bél baktériumainak módosításával fogjuk kezelni a diabéteszt és a többi autoimmun, gyulladásos betegséget?

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-12-14
Kifejlesztettek egy, az agyba beültethető eszközt, amely észleli az epilepsziás rohamok kezdetét és megakadályozza kialakulásukat. A jövő évben kérnek hivatalos engedélyt az ígéretes eszköz használatára olyan epilepsziás betegekben, akiknek gyógyszeresen nem kontrollálható rohamaik vannak.
#6
Medical Tribune IV. évf.8. szám
Medical Online
2006-04-01
Az ómega-3 zsírsavak (eikozapentaénsav, EPA; dokoza-hexaénsav; DHA; -linolénsav, ALA) kedvező kardiovaszkuláris hatásaikat többféle módon fejtik ki. Egyrészt minimális mértékben (csak nagy dózis, napi 5,6 gramm halolaj fogyasztása esetén) csökkentik a vérnyomást, másrészt fokozzák a trombocitaaggregáció gátlását és a fibrinolízist, és (a vágusztónus fokozásával) növelik a szívfrekvencia variabilitását. Mérsékelik a gyulladásos folyamatot (a TNF-, IL-1, IL-6 szintet és talán a hsCRP-szintet). Közvetlen antiaritmiás hatásaik (a nátrium-csatornák gátlása révén elért membránstabilizálás, illetve az L-típusú kalcium-csatornák blokkolása révén), továbbá endotelfunkciót és inzulin-szenzitivitást javító hatásaik is vannak. A fenti, ellentmondó eredmények hátterében több tényező feltételezhető.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.