hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-06-20

Egy arthritis psoriaticában szenvedő betegeken végzett vizsgálat szerint nem mutatható ki rákkeltő hatás a betegség kezelésére alkalmazott TNF-gátlóknál, írja a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-07-31

A psoriasis kezelési lehetőségei az utóbbi évtizedben alapvetően megváltoztak. A célzott biológiai terápiákkal ma már a betegek túlnyomó része csaknem teljesen tünetmentesíthető.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-10-11

A TNF-alfa-gátlók és az immunmodulátor szerek, amelyeket egyre gyakrabban alkalmaznak az IBD kezelésére, növelik a fertőzéses szövődmények kockázatát. Amerikai szerzők arra voltak kíváncsiak, hogy a két gyógyszercsoport más szerekkel, illetve egymással való kombinálása esetén hogyan változik a rizikó.

#4
Gyulladásos bélbetegségek - gazdasági szempontok 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-09-03

Akkor a leggazdaságosabb a kezelés, ha az első évben hatékony, és tulajdonképpen mindegy, hogy milyen gyógyszerrel sikerül elérni a remissziót. Ha orvosilag indokoltak, az olcsóbb hatóanyagok természetesen gazdaságossági szempontból is megállják a helyüket. Hogyan alakul a költséghatékonyság az IBD hosszú fennállása alatt?

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-08-12

Mi lesz a tudattal a halál után? Van-e szabad akarat, ha az elme működésének nagy része tudattalan? Milyen bélbaktériumok szükségesek a memória megfelelő működéséhez? – ezek és hasonló problémák foglalkoztatják a tudományos, illetve ismeretterjesztő sajtóban publikáló neurológusokat.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2011-11-30

Manapság a gyomor-bél rendszeri betegségek közül a gyulladásos bélbetegségek kezelésének elvei változnak a leggyorsabban. Ennek oka egyrészt az ilyen betegségek növekvő előfordulási gyakorisága, másrészt a terápiás fegyvertár bővülése.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-10-12

Egy gyógyíthatatlan betegség gyógyítása igazi kihívás elé állítja az orvost, nagy terápiás ügyességet és szakértelmet követel – írta a British Medical Journal-ben még 1976-ban F. D. Harta reumatoid artritisz gyógyításának történetével foglalkozó cikke bevezetőjében. A helyzet azóta sem változott.

#8
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2009-08-12
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-06-27
A pikkelysömör (pszoriázis) krónikus, a bőrt és az ízületeket érintő gyulladásos betegség, amely örökletes, és környezeti tényezőktől függően változó klinikai megjelenésű. A betegség súlyossága, gyakorisága és krónikus jellege miatt mind a betegekre, mind a társadalomra jelentős terheket ró.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.