hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> A szem betegségei – okok és okozatok
2020-06-03

A gyulladásos reumatológiai és autoimmun kórképekben a szemészeti manifesztációk meglehetősen gyakoriak, ez pedig a szemészek és a reumatológus-klinikai immunológusok együttműködését teszi szükségessé.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-04-24

A Covid-19 betegség lefolyásáról és az egyes gyógyszerek alkalmazhatóságáról Szekanecz Zoltán és Constantin Tamás készített összefoglalót az mta.hu-nak.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-06-20

Egy arthritis psoriaticában szenvedő betegeken végzett vizsgálat szerint nem mutatható ki rákkeltő hatás a betegség kezelésére alkalmazott TNF-gátlóknál, írja a PharmaOnline.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-07-31

A psoriasis kezelési lehetőségei az utóbbi évtizedben alapvetően megváltoztak. A célzott biológiai terápiákkal ma már a betegek túlnyomó része csaknem teljesen tünetmentesíthető.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-10-11

A TNF-alfa-gátlók és az immunmodulátor szerek, amelyeket egyre gyakrabban alkalmaznak az IBD kezelésére, növelik a fertőzéses szövődmények kockázatát. Amerikai szerzők arra voltak kíváncsiak, hogy a két gyógyszercsoport más szerekkel, illetve egymással való kombinálása esetén hogyan változik a rizikó.

#6
Gyulladásos bélbetegségek - gazdasági szempontok 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-09-03

Akkor a leggazdaságosabb a kezelés, ha az első évben hatékony, és tulajdonképpen mindegy, hogy milyen gyógyszerrel sikerül elérni a remissziót. Ha orvosilag indokoltak, az olcsóbb hatóanyagok természetesen gazdaságossági szempontból is megállják a helyüket. Hogyan alakul a költséghatékonyság az IBD hosszú fennállása alatt?

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-08-12

Mi lesz a tudattal a halál után? Van-e szabad akarat, ha az elme működésének nagy része tudattalan? Milyen bélbaktériumok szükségesek a memória megfelelő működéséhez? – ezek és hasonló problémák foglalkoztatják a tudományos, illetve ismeretterjesztő sajtóban publikáló neurológusokat.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2011-11-30

Manapság a gyomor-bél rendszeri betegségek közül a gyulladásos bélbetegségek kezelésének elvei változnak a leggyorsabban. Ennek oka egyrészt az ilyen betegségek növekvő előfordulási gyakorisága, másrészt a terápiás fegyvertár bővülése.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-10-12

Egy gyógyíthatatlan betegség gyógyítása igazi kihívás elé állítja az orvost, nagy terápiás ügyességet és szakértelmet követel – írta a British Medical Journal-ben még 1976-ban F. D. Harta reumatoid artritisz gyógyításának történetével foglalkozó cikke bevezetőjében. A helyzet azóta sem változott.

#10
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2009-08-12
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.