hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> Nagyvizit a neurológián
2021-01-14

A Nemzetközi Fájdalom Társaság (International Association for the Study of Pain, IASP) legfrissebb osztályozása szerint megkülönböztetünk elsődleges és másodlagos krónikus fájdalmat.

#2
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> epilepszia
2020-09-11

Az epilepsziás betegek 66−75%-a tartós remisszióban van. A generalizált formakörbe tartozó esetek több mint 80%-a remisszióba kerül az első antiepileptikum beállítását követően, míg a fokális felnőttkori epilepsziában lényegesen rosszabb a prognózis, itt műtéti megoldást is fel kell vetni.

#3
Medical Online >> Medical Tribune Július
2019-10-15

Ma már lehetőség van minimálisan invazív, külső feltárás nélküli, endoszkópos craniofacialis műtétek végzésére, ami kiváló alternatívája a külső feltárásból végzett műtéteknek, mind a biztonságos kivitelezhetőség, mind pedig a megfelelő onkológiai eredmény elérésének szempontjából.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-08-24

Egy érzékeny vérvizsgálattal kimutatható, ha az agy traumás sérülést szenvedett, és CT vizsgálatra van szükség, közli az OTSZ Online

#5
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2018-05-03

Hatvan évesnél idősebb, traumás agykárosodást szenvedett betegek esetén a direkt alvadásgátlókkal végzett kezelés biztonságosabb, mint a K-vitamin antagonista kezelés.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-02-12

Ha az eljövendő egy évben hatékonyan működik, elmondhatjuk, hogy bekövetkezett a forradalom a protetikában, írja a GyártásTrend.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-03-08

A fejsérülések rossz hatással lehetnek több száz génre az agyban, és növelik neurológiai, pszichiátriai rendellenességek kockázatát.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-10-28

Míg korábban szinte kizárólag a búvároknál fellépő dekompressziós betegség kezelésére alkalmazták az orvosi tisztaságú oxigén belélegeztetését, napjainkban már egyfajta wellness-szolgáltatásként is kínálják.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-01-27

Hall engem? – kérdezik a kétségbeesett családtagok traumatikus agyi sérülést szenvedett, kómában lévő hozzátartozójuk orvosától. Egy tanulmány eredményei szerint a válasz: Igen!

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-01-19
Philadelphiai kutatók kimutatták, hogy az agysérült állatoknak adott bizonyos aminosavak javítják a kognitív funkciókat; reményeik szerint a kezelés emberekben is használható lesz agysérülés okozta kognitív károsodás esetén.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

A My Life Story elnevezésű program abban segít majd a betegeknek és róluk gondoskodóknak, hogy egy helyen összegyűjtve tudják felidézni múltbéli kellemes emlékeiket.