hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-05-11

Az osteoarthritis (OA) a mozgásszervi fogyatékosság egyik leggyakoribb oka, az OA miatti következményes betegségteher jelentős, ami az öregedő társadalmakkal egyre nagyobb problémát jelent. Az OA patogenezisének alapját az ízületi porc degradációja mellett alapvető gyulladásos folyamatok jellemzik, aminek végső következményeként az ízület valamennyi alkotórésze károsodik. Kezelésére vonatkozóan a változó nemzetközi ajánlások a nem farmakológiai és farmakológiai eljárásokat tartalmazzák, aminek része a porcvédelem. Közleményünkben a chondroprotectiv lehetőségek közül a nem denaturált II-es típusú kollagén kezeléssel kapcsolatos kísérleti és klinikai vizsgálatok eredményeit tekintjük át.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Háziorvostan
2020-09-24

A kardiovaszkuláris medicinában a „new age” meghatározó tendenciái közül kiemelkednek – az életmódkezelés fontossága mellett – a vérnyomás- és koleszterin-célértékek változásai, összességében szigorodásuk és az egyéb elektív, krónikus kezelési formák átértékelődése.

#4
Medical Online >> Rovatok >> Nikotin-STOP!
2019-11-19

A vareniklin kezelési opciót jelenthet azon dohányosok számára, akik nem tudnak megfelelni a klinikai irányelveknek, amelyek a dohányzás azonnali abbahagyását javasolják.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-04-23

Az egészségügyi dolgozók kiégése (burnout) jelentős mértékben befolyásolja a műhibák és a szövődmények előfordulását, közvetve és közvetlenül jelentős hatást gyakorol a betegellátásra.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2017-12-07

Az inhalátorok bőséges kínálata nem zavaró hibaforrás, hanem hasznos eszköz lehet a beteg számára legalkalmasabb gyógyszerbevitel kiválasztásához.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-10-20

A gyermekkori UC kiterjedtebb és súlyosabb, mint a felnőttkorban, ezért is fontos, hogy kezelésénél a leghatékonyabb szereket használjuk.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-04-14

Az IBD kezelésében gyakran szükség van immunszuppresszív terápia,  ami miatt a betegek fogékonyabbak a fertőzésekre, ám azok közül sok megelőzhető a körültekintéssel és jó időben adott védőoltással.

#10
Tranzíció, transzfer, avagy a gyulladásos bélbeteg gyermekek átadása a felnőtt-gasztroenterológusnak 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2013-04-09

A krónikus betegségben szenvedő gyermekek a felnőttkort elérve új feladat elé állítják a gyermekgyógyászt és a felnőtt-gyógyászt: a beteg átadására-átvételére. Mára a diabetes mellitusban szenvedők, a cisztás fibrózisos betegek átadásának gyakorlata kialakult, míg a gyulladásos bélbetegségben szenvedőknél a gondozás ezen a téren még gyerekcipőben jár. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A légzés automatikus működés, egyesek szerint mégis érdemes nagyobb tudatossággal végezni ezt is.