hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 42
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-11-21

Negyven táblagépet szerzett be a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., így elkezdhető a papíralapú dokumentáció kiváltása a légimentő-bázisokon, közölte a szervezet kedden.

#2
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2017-09-13

Rétvári Bence azt mondta, száz fiatalból 96 számára már rendelkezésre áll ehhez valamilyen eszköz.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás >> onkológia
2017-06-26

Esterházy Péterről elnevezett emlékparkot avattak fel a rákban elhunyt író tiszteletére Budapesten, a Szent László Kórház új onkológiai centruma mellett.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-09-14

Percenként akár tizenkét szó legépelésére is képesek voltak majmok egy gondolatvezérlésre épülő technológia révén, amely jelentősen megkönnyítheti a mozgási rendellenességgel élő emberek kommunikációját.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-11-25

A hosszabb ideig kórházban ápolt gyerekek és  a kórházpedagógusok életét, munkáját könnyíti meg az egyéni tanulást segítő  KórházSuli program – írja a Népszabadság.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-08-10

„A testvérféltékenység mellett megjelent a gyerekeknél a szülő telefonjával való rivalizálás” – írja az MNO a okostelefonok és táblagépek emberformáló hatásairól szóló cikkében.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-04-27

Bár a mentőegységek folyamatos kommunikációját biztosító fejlesztést formálisan le is zárták, a mentősök többsége legfeljebb a kötelező oktatáson láthatta a tableteket – számol be a hvg.hu.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-12-09

A veszprémi kórházban táblagépeken teszik elérhetővé a SINOSZ tolmácsszolgálatát, hogy a siket betegek a jelnyelvi tolmácsok távsegítségével érthessenek szót a kórház dolgozóival.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-11-03

Új szerkezetben, s új dizájnnal jelentkezett az Országos Egészségbiztosítási Pénztár immár okostelefonokról és táblagépekről is elérhető honlapja.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-09-01

Az amerikai Apple – egészségügyi szolgáltatásai miatt is ígéretesnek tartott  –  legújabb mobil elektronikus eszköze, egy okosóra csak 2015 elején lesz megvásárolható - írta a Financial Time.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hazánkban egyelőre inkább a nagyvállalatok fektetnek gamifikációs eszközökbe, de a játékosítás szerepet kaphat az egészségügyi ismeretek elmélyítésében és talán a betegségek kezelésében is.

A cukorbetegség komoly anyagcsere-betegség, egyre több embert érint. Így nem csoda, hogy itt is tömegével bukkannak fel az egyszerűnek tűnő, kis erőfeszítéssel gyógyulást ígérő készítmények, melyek sokszor hetek, napok alatt ígérik az anyagcsere látványos javulását.