hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-05-03

Egy tanulmány szerint az egészségügyi informatikai rendszereket leginkább a trójai programok veszélyeztetik, írja a Biztonságportál.

#2
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-01-03

A Sophos kiberbiztonsági cég kutatói a hvg. hu szerint három nagy veszélyt vetítenek előre a 2019-es évre.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-11-23

Dr. Bakács Tibor és a hepatitis B vírust kutató csapata harmadik helyezést ért el és 15 000 eurót nyert az EIT startup versenyén.

#4
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2016-12-13

Már eddig is voltak zsarolóvírusos támadások a kórházakban, azonban még rosszabb dolgokra számíthatunk – figyelmeztet az sg.hu.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-03-29

Elég egy fertőzött USB adathordozó – derül ki az MTI tudósításából. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-12-23

Andrew Hessel biohacker szövetkezeti alapon működő gyógyszercége révén azt tervezi, hogy nyílt forráskódú szoftverével egy nap alatt létrehozható, személyre szabott rákellenes vírusokat tervez, amiket kiprintelve azonnal alkalmazni lehet.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-10-09

Az élő sejtek belső természetes, illetve kórfolyamatait tették láthatóvá, értehetőbbé azzal a munkával, amelyért idén hárman megosztva kapták a kémiai Nobel-díjat.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-10

Valami varázspálcaszerű dolog kellene, amivel bármire mutatunk, megmondja mi az – ekkor lehetne igazán gyorsan tisztázni, melyik baktérium vagy vírus okozza a betegségünket. 

#9
Medical Online
2010-04-21

Az MTA-ELTE Ökológiai és Elméleti Biológiai Kutatócsoport munkatársa, dr. Czárán Tamás evolúcióbiológus matematikai modellek segítségével kutatja, hogy milyen körülmények között alakul ki kooperáció baktériumok között...

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-06-12
– Sikk manapság az immunrendszerről beszélni. Lépten-nyomon hallani olyan szakkifejezéseket nem szakemberek szájából is, mint immunreakció, immunhiány, immunerősítés, és így tovább. Valami új divatról van szó, vagy az immunrendszer egyre nagyobb jelentőségéről? – kérdezi Leopold Györgyi, az MTI munkatársa dr. Petrányi Győző akadémikustól, az immunológia professzorától, aki már több évtizede „vallatja” védekező rendszerünk titkait.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.