hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-07-20

A 30 éves orosz programozó, Valerij Szpiridonov lehet az alanya a Sergio Canavero által tervezett első fejátültetésnek – írja a beavatkozás szakmai és etikai problémáit soroló cikkében a NOL.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-27

Csanády László, a Semmelweis Egyetem docense december óta tudja, hogy februártól 650 ezer dolláros (mintegy 144 millió forintos) támogatás üti a markát.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-10-01

Ha a modern orvostudomány nem tud megküzdeni a multidrog-rezisztens mikróbákkal, talán az ősi élőlények képesek rá. Biológusok újraalkottak egy olyan emlős eredetű, antimikróbás hatású anyagot, amely utoljára 59 millió évvel ezelőtt volt jelen a Földön, amikor az emlősök kezdtek magukhoz térni a kréta-tercier kihalási esemény után, amely elpusztította a dinoszauruszokat. Ez a fehérje még most is képes elölni számos, másképpen nem eliminálható patogént.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-05-27

A reflux kezelésére hosszas, nagy dózisokban szedett protonpumpagátlók növelik a combnyak-, a csukló- és a csigolyatörések kockázatát.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-05-14

Tisztázták a neuronok közti kapcsolatok megerősödésének – ami a tanulás alapja – egy, immár évtizedek óta magyarázatra váró lépését.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.