hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> Szívelégtelenség
2021-01-15

Az új terápiás lehetőségek ellenére a szívelégtelenségben szenvedők korai hirtelen halála, különösen csökkent ejekciós frakcióval élők esetén (HFrEF), még mindig nagyon magas.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Stroke - prevenció
2020-10-14

Az apixabán alkalmazása kedvezőbb klinikai kimenettel és alacsonyabb kórházi költségekkel jár, mint a warfarin- vagy a rivaroxabán kezelés - derül ki egy friss, USA-beli, retrospektív, real world data alapú elemzésből.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-03-10

Egy amerikai klinikai vizsgálat eredményei szerint egy mesterséges intelligenciát alkalmazó viselhető tapasz 80%-os pontossággal jelezte előre a rehospitalizációs igényt átlagosan 10 nappal az akut tünetek megjelenése előtt.

#4
Medical Online >> Rovatok >> Stroke - prevenció
2020-02-27

Az elesést elszenvedett betegek optimális antikoaguláns kezelése mind a mai napig nyitott kérdés, esetükben sokszor az elesés veszélyeire hivatkozva nem indul a szükséges orális antikoaguláns terápia.

#6
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2019-03-12
#7
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2017-11-21

Coronari stentelésen áteső, pitvarfibrillációban szenvedő betegek esetén mind a napi 15 mg rivaroxaban + P2Y12 gátló monoterápia, mind a napi 2x2,5 mg rivaroxaban és kettős trombocitaaggregáció gátló kezelés csökkentette az összhalálozás, vagy mellékhatások miatti ismételt kórházi kezelés kockázatát.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-02-23

Az eski.hu egy olyan kutatást ismertet, amely Dánia, Anglia, Németország és az USA kórházi újrafelvételekkel kapcsolatos gyakorlatát és stratégiáit vizsgálta.

#9
A COPD-s betegek felismerése, szűrése, együttműködés a társszakmák között 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2012-09-17

A háziorvosoknak fontos szerepük van a COPD gyanújának felvetésében és a betegek korai stádiumban való kiemelésében. A COPD szisztémás következményei és gyakori társbetegségei miatt a háziorvos és a tüdőgyógyász számára nélkülözhetetlen a társszakmákkal, elsősorban a belgyógyászokkal és a kardiológusokkal való szoros együttműködés. Cikkünkben többek között bemutatjuk a szűrés módszereit, a differenciáldiagnosztika szempontjait és a komorbiditások szerepét.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-08-28

Korábban azt bizonyították, hogy 53%-kal lehet csökkenteni a szívműtétek után fellépő sebfertőzést, ha záráskor gentamicin-kollagén szivacsot helyeztek be.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.

Egy hihetetlenül érdekes újságkivágást osztott meg nemrég Dr. Dobson Szabolcs, a Képes gyógyszerészet oldal szerzője. Egy 1920-as Orvosi Hetilapból származik, a spanyolnátha járvány idején írta báró Korányi Sándor, a múlt századforduló kimagasló belgyógyász tudósa.