hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-02-26

A hvg.hu szerint nem lehetünk biztosak abban, hogy a magasabb frekvencián működő rendszernek milyen hatása van az emberi szervezetre.

#2
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2018-02-13

A Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatal számon tartja, hogy a különböző készülékek milyen mértékű sugárzást bocsátanak ki, közli a 24.hu

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-11-24

A jövő év a nőkről szól Óbudán – új, elsősorban a hölgyek egészségügyi problémára fókuszáló rendezvénysorozat indul a Szent Margit Kórházban. 

#4
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2012-08-09

Felül kell vizsgálni a mobiltelefonok sugárzásának egészségügyi kockázatait – állítja az Egyesült Államok Kormányzati Ellenőrzési Hivatalára hivatkozva a napi.hu.

#5
Medical Tribune II. évf.2. szám
Medical Online
2004-01-01
Hőterápiával a GERD tünetei ellen A rádiófrekvencia nem új gyógyítási lehetőség, hiszen májáttétek roncsolására már korábban is alkalmazták. Ekkor a sugárzás tumorsejtölő tulajdonságát igyekeznek felhasználni – nyilvánvalóan más frekvenciában, mint az alábbiakban ismertetett esetben, azaz egy finom izomműködés, izomtónus befolyásolásakor. Az amerikai gyógyszer-engedélyezési hatóság, az FDA a GERD új, endoluminális kezelési lehetőségét tanulmányozta. A rádiófrekvenciás beavatkozást eddig véletlen besorolásos, kontrollcsoportos módszerrel nem vizsgálták. A Gastroenterologyban közzétett vizsgálatba (Gastroenterology 2003;125:668–676) 64 GERD-beteget vontak be, akik közül véletlen besorolás szerint 35 betegnél rádiófrekvenciás energiaátadással (radiofrequency energy delivery) kezelték az oesophagus záró izomgyűrűjét, 29 betegnél pedig csak színlelték a kezelést. Az endoszkópos módszerhez speciális ballonkatéter szükséges, amelyet a nyelőcső–gyomor határig vezetnek le. Az eszközből négy tű hatol a muscularis propria rétegig. Ezek a tűk közvetítik a rádiófrekvenciával előidézett hőhatást.A betegek állapotalakulásának legfontosabb jellemzőjeként a refluxtünetek és az életminőség változását jelölték meg. Másodlagos mutatóként a gyógyszer alkalmazását és a nyelőcső gyomorsav okozta károsodását vizsgálták. Hat hónap elteltével a színlelt rádiófrekvenciás kezelésben részesített páciensek közül azokat, akiknél ettől javulást reméltek, átsorolták az aktív kezelésben részesülők csoportjába.
#6
Medical Tribune I. évf.18. szám
Medical Online
2003-09-01
Újabb betegség a technika számláján A folyamatos utolérhetőségnek megvannak a hátrányai is. Ami ebből az egészségre gyakorolt hatásokat illeti, a mobiltelefonok megjelenése óta folyik a vita arról, hogy káros-e az emberi szervezetre az általuk keltett elektromágneses sugárzás. Tanulmányozták már befolyásukat a pacemakerek működésére, és olvashattunk arról is, hogyan növelik néhány tumor (agyi, limfoid és vérképző szervi daganatok) előfordulásának kockázatát. E tanulmányok vizsgálati ideje azonban túl rövid volt, és az állatkísérletek eredményei sem egyértelműek. Júliusban újabb front nyílt a korábban e szempontból nem vizsgált szervünket, a bőrt érő hatásokat elemző közleményekkel. A Dermatology júliusi szerkesztőségi közleménye két cikket foglal össze. Ezek egyikében olasz kutatók lézeres Doppler-áramlásméréssel megállapították, hogy a bőr véráramlása már a telefon fülhöz érintése során 61 százalékkal megnő, a beszélgetés alatt pedig a normál érték 158 százalékát is elérheti. Az esetek 90 százalékában ennek jeleként a fülön és környékén bőrpírt és melegedést figyeltek meg; a vizsgált személyek mintegy fele pedig a periauricularis bőrterület átmeneti érzéskieséséről is beszámolt. A másik vizsgálatban szintén olasz kutatók arra az eredményre jutottak, hogy a GSM telefonokénak megfelelő rádiófrekvenciás sugárzás hatására a sejtosztódás jelátviteli útjának génjei fokozott mértékben expresszálódnak az emberi bőr fibroblasztjaiban.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.