hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 18
#1
Medical Online >> Rovatok >> fájdalomcsillapítás
2015-11-19

A Fastum gél az eddig használatos, kereskedelemben szabadon vehető NSAID-kenőcsöknél hatékonyabb szer a lokális ízületi panaszok kezelésében.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-07-22

Az első félévet az Egészségbiztosítási Alap (E-Alap) összesen 12,5 milliárd forintos hiánnyal zárta - írja a Napi Gazdaság.

#3
Medical Online >> Mi újság?
2011-07-15

Táppénzre az jogosult, aki a biztosítás fennállása alatt vagy annak megszűnését követő első, második vagy harmadik napon keresőképtelenné válik és két százalékos mértékű pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-06-28

Megszűnik a passzív táppénz, míg soron kívüli ellátásban részesülhetnek a táppénzen lévők; 20 százalékos befizetések és maximum 500 milliós bírság a gyártóknak; csak a 12 orvoslátogatónál többet foglalkoztató cégeknek kell az éves 10 millió forintos díjat megfizetni. Megszűnt a NET és a K+F kedvezmény is, amely már az idei fejlesztésekre sem igényelhető. A július elsejétől hatályba lépő törvény szabályozza az ügyeleteket és kimondja: a szakmai kamarákba való belépés illetékmentes.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-06-02

Mi lesz a hagyományos hazai gyógynövényiparral? Hogyan vehetik át a szakkollégiumok a megszűnésre ítélt Nemzeti Egészségügyi Tanács szerepét? A MedicalOnline tudósítása az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának üléséről.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-05-28

Az előterjesztés szerint szigorodnak a gyógyszergyártókra és -forgalmazókra vonatkozó szabályok. A tervezet nyomatékosítja: a kamarákba való belépés illetékmentes - aki mégis fizetett, visszaigényelheti.

#7
Medical Tribune IX. évf. 10. szám
Medical Online
2011-05-26

A Széll Kálmán Tervvel összefüggésben több döntést is hozott a kormány a táppénzrendszer változtatásáról.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-05-12

Az az orvos, aki jogosulatlanul állapítja meg egy beteg esetében a táppénzt, maga is köteles lesz arra, hogy visszafizesse a jogosulatlanul felvett összegeket.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-05-02

A Széll Kálmán Terv az egészségpénztár táppénzkasszáján idén 3, jövőre további 7 milliárd forintot kíván megtakarítani. A spórolásnak állítólag a passzív táppénz – vagy annak egy része - eshet áldozatául. A kasszában némi többletet keresőket az viszont láthatóan nemigen izgatja, hogy a táppénzrendszer úgy ahogy van, ezer sebből vérzik. A megtakarítás már idén megkezdődik: május elsejétől ismét csökkent a kifizethető táppénz összege.

#10
Medical Online >> Mi újság?
2010-12-01

Politikusokból és egészségügyi szakemberekből kedden megalakult a "Munkaképes Magyarország" koalíció - írja a HRportal Poór Gyulának, az ORFI főigazgatójának bejelentésére hivatkozva.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az aneszteziológia és intenzív terápia kialakulása három, rendkívül jól azonosítható időszakra vezethető vissza. Ahogy én mondani szoktam, a születés körülményei, de még az időpontja is jól dokumentált.

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.