hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 276
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-14

A Pennsylvania Egyetem kutatói az ASCO konferencián prezentálták, majd a Nature Medicine is lehozta azokat az új eredményeket, amelyeket a kifejezetten agresszív és csak előrehaladott állapotban diagnosztizálható hasnyálmirgyrák kezelésében értek el.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-24

A fejfájás gyakori panasz, mellyel a páciensek jelentős része többnyire nem is fordul orvoshoz, hanem vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal igyekszik megoldani problémáját. A fejfájás az esetek jelentős részében kínzó migrén képében jelentkezik, melynek fontosságát az adja, hogy más tünetekkel is társulva rontja az életminőséget és akadályozza, hogy a beteg megfelelően teljesítsen a tanulás és a munka terén.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-04

Április második feléig elhalasztják Romániában a "nukleáris incidens" esetére beszerzett 30 millió jódtabletta kiosztását. Nemzetközi hírek.

#4
Medical Online >> Rovatok >> Castleman-betegség
2022-04-01

A Castleman-betegség (CD) egy ritka, heterogén, lymphoproliferativ kórkép, amelynek unicentrikus (UCD) és multicentrikus/szisztémás (MCD) formái ismertek, amely utóbbit eredet alapján további alcsoportokra lehet osztani. A szerzők egy multicentrikus, idiopátiás Castleman-szindróma miatt gondozott betegük esetét ismertetik.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-03-31

A pajzsmirigy- és mentális betegek kezeléséről, és a laborvizsgálatokról szóló irányelveket dolgoztak ki a szakmai kollégium érintett tagozatai.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-03-24

Az Index a projektben aktívan közreműködő Novartis vezérigazgatójával, Matt Zellerrel beszélgetett.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-03-22

A Sebészeti Klinika 1921 novemberében kezdte meg működését, ma már az ország egyik legnagyobb és legszélesebb tevékenységi körrel rendelkező sebészeti intézménye.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-01-12

Korszerű gasztroenterológiai vizsgálót alakíthat ki és a betegségek korai felismerését szolgáló eszközöket vásárolhat a Bajai Szent Rókus Kórház.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-12-07

Augusztus óta először állt meg a kórházi ápoltak számának növekedése az RTL Híradó szerint, nem kevesebb viszont az elhunyt és lélegeztetett.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-06-30

Az erectilis dysfunkció egyre gyakrabban kerül napvilágra egyrészt, mert a férfiak gyakrabban mernek beszélni róla, másrész a javuló terápia is bátorítólag hat. miatt. A kardiovaszkulási betegségek nagy száma igényli a beta-blokkolók alkalmazását, főleg társbetegségek esetén a mellékhatásokat nem vagy alig okozó harmadik generációs csoportból.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”