hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 282
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2023-02-03

A magas vérnyomás betegség ellátása a szűréstől kezdve a diagnosztikán és a kezelésen át multidiszciplináris feladat. A háziorvosi praxisközösségek a jövőben ideális teret nyújthatnak ebben a munkában a bővülő akkreditált hipertónia-ellátóhelyek hálózatával közösen.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-11-14

Elsőként alkalmazta Magyarországon a penicillint a zirci kórház volt igazgatója, Luksz Sándor sebész, akinek emlékét utca és pad is őrzi, közli a VEOL.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-10-28

A 24.hu által megkérdezett alapellátó orvosok még nem látják, mekkora lesz a rezsiszámla, de az elszálló energiaárak mellett van egyéb gondjuk is.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-10-25

Egyedülálló szolgáltatást vezetett be a Synlab, amely a tesztüzemmód után már a lakosság számára is széles körben elérhető.

#5
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> neuropathia
2022-09-08

A családorvosi gyakorlatban a perifériás neuropathia a leggyakoribb neurológiai problémák közé tartozik, ugyanakkor számos megjelenési formája miatt kihívást jelenthet felismerése és adekvát értékelése. A cukorbetegség szisztémás szövődményeként előforduló disztális szimmetrikus polyneuropathia a leggyakoribb forma, mellyel gyakran találkozunk az alapellátásban. 2-es típusú diabetesesekben gyakran már az alapbetegség felismerésekor kimutatható, sőt fennállhat az 1-es típusú diabetes kimutatásának időpontjában is.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-08

Ingyenes tanácsadással várja a túlsúlyos, súlyproblémával küzdő gyerekeket és családjukat a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Életmód Ambulanciája.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-14

A Pennsylvania Egyetem kutatói az ASCO konferencián prezentálták, majd a Nature Medicine is lehozta azokat az új eredményeket, amelyeket a kifejezetten agresszív és csak előrehaladott állapotban diagnosztizálható hasnyálmirgyrák kezelésében értek el.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-24

A fejfájás gyakori panasz, mellyel a páciensek jelentős része többnyire nem is fordul orvoshoz, hanem vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal igyekszik megoldani problémáját. A fejfájás az esetek jelentős részében kínzó migrén képében jelentkezik, melynek fontosságát az adja, hogy más tünetekkel is társulva rontja az életminőséget és akadályozza, hogy a beteg megfelelően teljesítsen a tanulás és a munka terén.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-04

Április második feléig elhalasztják Romániában a "nukleáris incidens" esetére beszerzett 30 millió jódtabletta kiosztását. Nemzetközi hírek.

#10
Medical Online >> Rovatok >> Castleman-betegség
2022-04-01

A Castleman-betegség (CD) egy ritka, heterogén, lymphoproliferativ kórkép, amelynek unicentrikus (UCD) és multicentrikus/szisztémás (MCD) formái ismertek, amely utóbbit eredet alapján további alcsoportokra lehet osztani. A szerzők egy multicentrikus, idiopátiás Castleman-szindróma miatt gondozott betegük esetét ismertetik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A légzés automatikus működés, egyesek szerint mégis érdemes nagyobb tudatossággal végezni ezt is.