hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-06-14

Az evészavarok spektruma szélesedik, egyre újabb típusokat írnak le. Megközelítésükben a biopszichoszociális betegségmodellt ajánlják, amely több tényező szerepét hangsúlyozza a zavarok kialakulásában.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-01-26

Az emberek 1-2 százalékát érinti az orthorexia nervosa, de egyelőre nincs egyértelmű álláspont arról, hogy betegség-e – írja az e heti HVG.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-09-16

Az evészavarokban a mai társadalmak ellentmondásai képződnek le - hangzott el a holnap kezdődő III. Magyar Evészavar Kongresszus sajtótájékoztatóján a Semmelweis Egyetemen.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-08-23
Kevesen tudják, hogy az egészséges táplálkozás iránti szenvedély is súlyos étkezési rendellenességhez vezethet.
#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-01-25
Az amerikai szerzők a túlevéses zavar, a bulimia nervosa és az anorexia nervosa komplex megközelítését mutatják be, majd prof. dr. Túry Ferenc, a Semmelweis Egyetem Magatartás-tudományi Intézetének vezetője kommentárját olvashatják. Az írások teljes terjedelemben hozzáférhetők az Orvostovábbképző Szemle januári számában.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.