hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-12-13

Átadták a technológiai innovációt, műszaki és mérnöki kutatómunkát elismerő 2018-as Gábor Dénes-díjakat a Parlamentben.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-10-07

A klikk-kémia lehet a befutó a szerdán átadandó kémiai Nobel-díjra a Reuters Thomson hagyományosan minden évben közzétett és gyakorta helytállónak bizonyuló elemzése szerint.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-11-19

Szupererős mesterséges izmot hozott létre szén nanocsövekből álló, paraffinviasszal feltöltött szálakból egy nemzetközi kutatócsoport – írja az MTI.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-06-12

Súlyos egészségügyi következményekhez, gyulladások, autoimmun betegségek kialakulásához vezethet, ha valaki hosszabb időn át nanorészecskék hatásának van kitéve – állapították meg a Trinity College Dublin kutatói.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-03-21

Amerikai mérnökök hidrogénnel meghajtott robotot fejlesztettek ki, amely medúzaként mozog a vízben – számolt be róla a BBC hírportálja alapján az MTI.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-11-25

A szén nanocsövek különleges képességeit felhasználva új alkalmazási területüket demonstrálták amerikai kutatók: háromdimenziós, térbeli tárgyakat egyszerű fekete lapként láttattak segítségükkel.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-07-27

Az ellenállhatatlan egyéniségű, metsző logikájú vitapartner, a Nobel-díjas Harold Kroto a nanotechnológia egyik tudományos alapkövének tekintett széngömbökről, a fullerénekről és filozófiai kérdésekről nyilatkozik.

2010-06-30

A glükózkoncentrációra érzékeny, fluoreszkáló nanocsöveket tinta formájában a bőr alá juttatnák, így az akár fél éven át is tudná mérni a vércukorszintet.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-01-19
Az Aneeve Nanotechnologies cég kutatói szerint ugyanúgy, ahogyan a vércukorszint-mérő forradalmasította a cukorbetegség kezelését, az általuk kifejlesztendő hormonszint-érzékelő is gyökeres változást hoz majd a terméketlenség, a menopauza és más, hormonszint-változással kapcsolatos állapotok kezelésében.
#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-01-17
Köldökzsinórvérből nyert őssejtek, amelyek számos betegséget legyőzhetnek, 30 másodperces kezelés, amellyel eltűntethetők a rákos sejtburjánzások – mindez nemcsak álom, valóság lehet. Rövid összefoglaló a 21. század orvostudományának új mérföldköveiről. 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.