hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-09-13

Az OTSZ Online szerint már a rövid ideig tartó éhezés is javítja a krónikus gyulladásos betegek állapotát.

#2
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-11-20

A halálozási kockázat metaanalízise szignifikáns összefüggést jelzett a C-reaktív proteinnel.

#3
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-07-02

Dr. Vajdovich Péter az emberekben és kutyákban azonos szerepű C reaktív proteinről és a kimutatására alkalmas vizsgálati módszerekről számol be.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-05-29

Az eljárással az alábbi jellemzők határozhatók meg: sejtnagyság, citoplazma komplexitása, DNS- vagy RNS-tartalom, illetve egy sor membránhoz kötött és intracelluláris fehérje.

#5
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-05-29

Az elmúlt évtizedben az áramlási citometriával végzett immunfenotipizálás elfoglalta a helyét a diagnosztikai eszköztárban.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-12-13

A citokinek kifejeződésének, termelődésének és funkcionális aktivitásának szabályozása új típusú, hatékonyabb és kevesebb mellékhatással rendelkező terápiás stratégiák kifejlesztését teheti lehetővé.

#7
Current Opinion in Hematology V. évf.4. szám
Medical Online
2006-12-01
Célkitűzés Az elmúlt években állatkísérletekből és humán vizsgálatokból jelentős mennyiségű megfigyelés gyűlt össze arra vonatkozóan, hogy a csontvelői sejtek miként befolyásolják a neoangiogenesist. Az újabb eredmények tükrében újraértékelhetjük az endothelsejtekről és a perivaszkuláris fali sejtekről alkotott elképzeléseinket. A legújabb eredmények A gyulladásos hemopoetikus sejtekről, például a macrophagokról kiderült, hogy elősegítik a neoangiogenesist a tumornövekedés és a sebgyógyulás folyamán. A dendritikus sejtek, a B lymphocyták, a monocyták és más immunsejtek szintén felszaporodnak a neoangiogén molekuláris mikrokörnyezetek (niche) területén, és elősegítik az érújraképződést. A fent említett megfigyelések tükrében született meg az a feltételezés, hogy a hemopoetikus sejtek egyes alcsoportjai magukban foglalják a felnőttkori revaszkularizációért felelős proangiogén sejteket. Míg a felnőttkori érképzésben az endothel progenitor sejtek jelentőségét alátámasztó eredmények tovább gyűltek, az egyidejűleg mobilizált hemopoetikus sejtek szerepére vonatkozóan csak az utóbbi években indultak el az intenzív kutatások.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.

Vannak élethelyzetek, amelyeket nem kíván megismerni az ember. lyen a sürgősségi egységek érkező oldala is.