hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-06-24

A klinikailag thromboticus folyamatok kialakulásával járó antifoszfolipid-szindróma (APS) kezelésére 2019-ben új ajánlás született.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-05-18

Nincs D-vitamin-pótlással történt gyógyszervizsgálat egyik pandémiában sem. Van azonban számos adat arról, hogy a D3-vitaminnak van vírusellenes hatása, illetve, hogy a D-vitamin-hiánynak szerepe van a COVID-19-re is jellemző súlyos szövődmények rizikójában.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-09-13

Az OTSZ Online szerint már a rövid ideig tartó éhezés is javítja a krónikus gyulladásos betegek állapotát.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-11-20

A halálozási kockázat metaanalízise szignifikáns összefüggést jelzett a C-reaktív proteinnel.

#5
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-07-02

Dr. Vajdovich Péter az emberekben és kutyákban azonos szerepű C reaktív proteinről és a kimutatására alkalmas vizsgálati módszerekről számol be.

#6
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-05-29

Az eljárással az alábbi jellemzők határozhatók meg: sejtnagyság, citoplazma komplexitása, DNS- vagy RNS-tartalom, illetve egy sor membránhoz kötött és intracelluláris fehérje.

#7
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-05-29

Az elmúlt évtizedben az áramlási citometriával végzett immunfenotipizálás elfoglalta a helyét a diagnosztikai eszköztárban.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-12-13

A citokinek kifejeződésének, termelődésének és funkcionális aktivitásának szabályozása új típusú, hatékonyabb és kevesebb mellékhatással rendelkező terápiás stratégiák kifejlesztését teheti lehetővé.

#9
Current Opinion in Hematology V. évf.4. szám
Medical Online
2006-12-01
Célkitűzés Az elmúlt években állatkísérletekből és humán vizsgálatokból jelentős mennyiségű megfigyelés gyűlt össze arra vonatkozóan, hogy a csontvelői sejtek miként befolyásolják a neoangiogenesist. Az újabb eredmények tükrében újraértékelhetjük az endothelsejtekről és a perivaszkuláris fali sejtekről alkotott elképzeléseinket. A legújabb eredmények A gyulladásos hemopoetikus sejtekről, például a macrophagokról kiderült, hogy elősegítik a neoangiogenesist a tumornövekedés és a sebgyógyulás folyamán. A dendritikus sejtek, a B lymphocyták, a monocyták és más immunsejtek szintén felszaporodnak a neoangiogén molekuláris mikrokörnyezetek (niche) területén, és elősegítik az érújraképződést. A fent említett megfigyelések tükrében született meg az a feltételezés, hogy a hemopoetikus sejtek egyes alcsoportjai magukban foglalják a felnőttkori revaszkularizációért felelős proangiogén sejteket. Míg a felnőttkori érképzésben az endothel progenitor sejtek jelentőségét alátámasztó eredmények tovább gyűltek, az egyidejűleg mobilizált hemopoetikus sejtek szerepére vonatkozóan csak az utóbbi években indultak el az intenzív kutatások.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.