hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-09-12

A neuropátiás fájdalom teljes prevalenciáját a lakosság körében 7−8%-ra teszik. A Neurológiai Praxis cikkét a PharmaOnline idézi.

#2
Medical Online >> Rovatok >> fájdalomcsillapítás
2016-09-14

Egyre több a bizonyíték arra, hogy az időben megkezdett fájdalomcsillapítás nemcsak a betegek életminőségét, hanem a túlélésüket is javítja. Ennek ellenére a daganatos betegek gyakran nem, vagy csak betegségük előrehaladott szakaszában jutnak hozzá a megfelelő fájdalommentességet biztosító morfinszármazékokhoz.

#3
Medical Online
2016-01-26

Milyen típusú fájdalomcsillapítók adhatóak veseelégtelenség esetén?

#4
Medical Online >> Rovatok >> fájdalomcsillapítas
2015-12-22

Súlyos lumbalis discushernia is egyensúlyban tartható konzervatív kezeléssel.

#5
A colitis ulcerosa kezelése – ECCO-irányelvek 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-04-23

A szakmai protokollokat, így a Europian Crohn’s and Colitis Organisation ajánlását is kötelező ismerni. Ezek a betegek döntő többsége esetében szó szerint alkalmazhatók. Természetesen lehetnek olyan betegek, akiket tapasztalat alapján, kellő indokkal egyénien kezelünk.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kardiológia
2011-09-06

Amerikai kutatók olyan számítógépes modellt hoztak létre, amely jobban előrejelzi az antiarritmiás szerek mellékhatásait, mint az állatkísérletek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-08-19

A 18 éven aluliak négyötödét kezelik olyan szerekkel, illetve gyógyszerdózisokkal, amelyek eltérnek az előírásoktól.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-07-15

Az ezredik gammasugár-sebészeti beavatkozást végezték el a napokban a Debreceni Egyetem Gamma Sugársebészeti Központjában. Dr. Bognár Lászlót, az egyetem Idegsebészeti Klinikájának igazgatóját a kezelés hatékonyságáról kérdeztük. 

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-04-08
Nemzetközi urológuscsoport olyan sprayt fejlesztett ki korai magömléssel küszködő férfiak számára, amely öt perccel az aktus előtt alkalmazva hatszorosára nyújtja az orgazmus bekövetkeztének idejét; a szer klinikai próbája egyebek közt Magyarországon folyt.
#10
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2009-02-04
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az aneszteziológia és intenzív terápia kialakulása három, rendkívül jól azonosítható időszakra vezethető vissza. Ahogy én mondani szoktam, a születés körülményei, de még az időpontja is jól dokumentált.

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.