hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 23
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-11-18

Az európai tudományos és orvosi akadémiák közös állásfoglalásban reagáltak a WHO döntésére, mely felvette diagnosztikai kódrendszerébe a hagyományos kínai orvoslás fogalmait.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-09-11

A hatalom birtokosai felfedezték a magánegészségügyet, nem véletlen hogy egyre késik a közfinanszírozott ellátás rendbetétele. Bár évek kelletek hozzá, mára az orvosok alkalmazkodtak a kialakult helyzethez, derül ki egy közelmúltban végzett felmérésből. Interjú Rékassy Balázs egészségügyi közgazdásszal.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-09-03

Állásfoglalásuk tudományos és államigazgatási-jogi tájékoztatlanságot mutató írás, közli Dobson Szabolcs gyógyszerész

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-08-29

Az MTA Orvosi Tudományok Osztálya javasolja a komplementer eljárások magyarországi alkalmazásának és jogi szabályozásának az újragondolását.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-05-22

Húsz éve küzdök azért, hogy szigorítsák a jelenlegi szabályozást, de ez a kérdés még egyik kormány ingerküszöbét sem érte el, mondja a Piac és Profitnak dr. Hegyi Gabriella.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-05-02

Az emberek 60-70 százaléka érdeklődik kiegészítő gyógymódok iránt, mondta Hegyi Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem tanára az M1-en.

#7
2017-06-01
09:00:00

A magyarok többsége hatásosabbnak tartja az alternatív gyógyítási formákat, mint a hivatalos orvostudományt, nem igazán szereti a gyógyszergyárakat, és szilárdan hisz akár többszörösen megcáfolt egészségügyi téveszmékben is.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-06-13

Egy hazai felmérés eredménye szerint a háziorvosok egytizede természetgyógyász végzettséggel is rendelkezik, de többségük nem érzi magát elég tájékozottnak a nem-konvencionális gyógymódokat illetően, írja a PharmaOnline.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2013-02-21

Milyen az imádkozás, az irányított vizualizáció, a relaxáció, a meditáció és a jóga használati aránya colitis ulcerosában, illetve Crohn-betegségben szenvedő tinédzsereknél?

#10
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-01-23

Milyen az alternatív és komplementer medicina felhasználási prevalenciája, és melyek az e módszerek választását befolyásoló faktorok az IBD-betegek körében? Milyen e módszerek szubjektív hatása, illetve azoknak a kezelési együttműködésre gyakorolt befolyása? 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk.

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.