hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-07-06

Az ELTE Etológia Tanszékén működő Családi Kutya Program kutatói kimutatták, hogy a 8 hetes kiskutyák képesek egy új feladat megoldását megtanulni az emberektől, és felnőtt fajtársaiktól egyaránt.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-11-28

Az afrikai betegek sokkal hálásabbak, boldogabbak, kedvesebbek és türelmesebbek, mint a magyarok – mondták a fekete földrészt megjárt magyar orvosok a Hvg-nek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-04-27

Több oka van, hogy a láttásérült emberek közül csak kevesen vehetik igénybe a kutyák segítségét – derül ki a szon.hu cikkéből.  

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-11-05

Fekete Sándor Györggyel, a magyar Laborállat-tudományi Társaság elnökével az laborállati sorsról beszélgetett a delmagyar.hu munkatársa.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-07-11

Az egészségpénztár akárcsak a beszélő mérleghez, a vakvezető kutyák kiképzéséhez sem ad egy fillért sem. Az ok: nem gyógyászati segédeszköz.

#6
Medical Online
2010-06-26

A gyerekekre (és az állatokra) leselkedő veszélyekre, az emberi felelőtlenségre figyelmeztet a Gyermekévek. A szülők tájékozatlanok.

#7
Medical Online
2008-12-26
December 27-én ünnepli hatvanadik születésnapját a franciák első számú színésze, Gérard Dépardieu.
#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-08-05
Ötvenezer dollárt, azaz 7,6 millió forintot fizetett öt klónkutyáért, szeretett pitbullterrierje pontos másáért egy amerikai asszony - az állatokat kedden mutatták be sajtótájékoztató kerestében Szöulban.
#9
Medical Tribune IV. évf.3. szám
Medical Online
2006-02-01
A térbeli korlátok sikeres ledöntése után az internet immár az idővel birkózik, megpróbálva elmosni a határokat a ma, a tegnap és a holnap között. Hogy a lehetőség nem csupán elméleti, azt jól jelzi azon vállalkozások gyarapodó sora, amelyek jó üzletet látnak a múltat vagy a jövőt manipulálni próbáló felhasználókban. A kilencvenes évek közepén, amikor az internethasználat nálunk még gyermekcipőben járt, az USAban már elindult a Virtual Memorials nevű vállalkozás. A www.virtualmemorials. com oldalon bárkinek vagy bárminek emléket lehet állítani, akit vagy amit nem szeretnénk elfelejteni. A felrakott dokumentumot (szóljon az akár egy gyermekkori szerelemről, elpusztult kiskutyáról vagy arról az iskolai zenekarról, amelynek színeiben első gitáros sikereinket arattuk) a hálózat, némi díj fejében „örökre” megőrzi. A Virtual Memorials szerverei fényképek és életrajzok mellett zeneszámokat, leveleket, házassági szerződéseket is tárolnak, azaz tényleg mindent, ami valaki számára később is fontos lehet. A tárolás hasonlóképpen történik, mint a banki adatok és számlák esetében, vagyis többszörös biztosításról van szó, nem kell attól tartani, hogy ha a szerver vagy a szerverszoba leég, vele a virtuális emléktár is megsemmisül. Mint jeleztük, itt fizetős szolgáltatásról van szó, de léteznek – meglehetősen különleges – ingyenes emlékhelyek is. Közülük talán a legismertebb a Virtual Baby Land nevű, időközben az eredeti helyéről már eltávolított oldal volt, ahol meg nem született, illetve a szülés során meghalt gyermekeknek állítottak emléket a szülők.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.