hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-07-30

A láb bőrét érintő gombásodásról, és annak adekvát antimiotikus kezeléséről .a PharmaOnline közöl összeállítást.

#2
Medical Online
2011-02-18

A levendulaolaj eddig ismert nyugtató, görcsoldó és antimikrobiális tulajdonságai mellett újabb hatását mutatták ki: elpusztítja az élesztő- és a fonalas gombákat, amelyek az embernél bőr- és körömgombás megbetegedéseket okozhatnak.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-06-08

Több mint öt millió forint gyűlt össze a kórház számára a Richter Egészségváros karcagi állomásán. A programsorozat életében ez rekord.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-05-31

Kórházuk számára gyűjtöttek a győriek szombaton a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros program keretében.

#5
Medical Tribune I. évf.18. szám
Medical Online
2003-09-01
Gombák okozzák a körömbetegségek felét A magyar lakosság 54 százaléka élete során legalább egyszer átesik valamilyen gombás fertőzésen. Nemi különbségek nincsenek e téren, de egy felmérésből kiderült: a nőket jobban érdekli az esztétikai szempontból is fontos betegségcsoport. A felületes gombás bőrfertőzések mindennaposak a klinikai gyakorlatban. Előfordulhatnak bármely bőrfelületen, a nyálkahártyákon, a körömlemezen és a körömágyon. A leggyakoribb kórforma, a tinea pedis világszerte talán a felnőtt lakosság 70 százalékát is érinti. A körömgombásodás is világszerte terjed, s jelenleg az összes körömbetegség csaknem felét gombák okozzák. Ebben számos tényező játszhat közre, így többek között a lakosság elöregedése, az immunrendszeri zavarok gyakoriságának növekedése, továbbá a zárt ruházat és a zárt lábbeli kiterjedt használata. Négy fő típusa a proximális subungualis, a disztális subungualis a szuperficiális fehér és a Candida-fajok okozta onychomycosis. Differenciáldiagnosztikájába valamennyi köröm-rendellenesség beletartozik, így a psoriasis, a lichen ruber planus, az alopecia areata, a subungualis tumorok és verrucák, továbbá a bakteriális infekciók.
#6
Medical Tribune I. évf.3. szám
Medical Online
2003-02-01
Felvilágosító kampánnyal a gombás betegségek ellen Tavaly májusban indult és november 30-án zárult az az egészségügyi felvilágosító program, amelyet az Országos Bőr- és Nemikórtani Intézet munkatársai a Richter Gedeon Rt. támogatásával folytattak a bőr és a köröm gombás megbetegedéseivel kapcsolatban. A kampány célja elsősorban az volt, hogy felhívja a lakosság figyelmét a gombás fertőzésekkel járó problémákra, a nem kezelt fertőzés szövődményeinek veszélyeire, továbbá hogy segítsen eloszlatni a betegséggel kapcsolatos tévhiteket és előítéleteket. Az epidemiológiai adatok szerint a magyar lakosság 54 százaléka élete során legalább egyszer átesik valamilyen gombás fertőzésen. A program egyik részeként a médiában – több lapban és az interneten – kérdőívet tettek közzé, hogy képet kapjanak a gombás infekciók elterjedtségéről. A kérdőívekre 9095-en válaszoltak. A program féléves időtartama alatt ingyenesen hívható segélyvonal működött, amelyre összesen 39 461 hívás érkezett. A telefonálók a „rendelési” időben szakorvosoknak tehették fel a kérdéseiket, míg minden más időszakban a bőr- és körömgombás megbetegedésekkel kapcsolatban általános információk voltak elérhetőek a vonalon.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az aneszteziológia és intenzív terápia kialakulása három, rendkívül jól azonosítható időszakra vezethető vissza. Ahogy én mondani szoktam, a születés körülményei, de még az időpontja is jól dokumentált.

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.