hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online
2016-10-06

Ha az egyetemi kórházakról szóló javaslatot elfogadja a kormány, akkor a most 2200 ágyas Semmelweis Egyetem 8000 ágyas gigaintézménnyé válhat – tudta meg a Népszabadság.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-04-20

Sokszor elkapja a hév az elemzőt, hogy egyszerű válaszokat adjon bonyolult kérdésekre. Lantos Gabriella is ezt ez egyszerűsítést próbálja megtenni, véli a Kórházszövetség elnöksége.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-04-13

Még mindig nem dőlt el az OEP sorsa, jelentős változás várható a kórházak finanszírozásában, formálódik a kancelláriai rendszer, s lesz külön alapellátási laborkassza.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-04-05

A Baj­csy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója szerint saját intézménye lehetne a dél-pesti régió központi kórháza, írja a Magyar Idők.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-05-29

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) érdemi forrásbővítés nélkül nem látja biztosítottnak a betegek biztonságos ellátását, és a megfelelő mértékű munkabérek előteremtését.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-03-05
A váci kórház ügyeinek felülvizsgálatára kéri több Pest megyei ellenzéki képviselőjelölt, illetve polgármester az egészségügyi minisztert abban a petícióban, amelyet csütörtökön délután adtak át a városba látogató Székely Tamásnak.
#7
Medical Tribune V. évf.9. szám
Medical Online
2007-05-01
 A szlovák Egészségügyi Minisztérium hozzáfogott a kórházstruktúra átalakításához, ezért egy-két hónapon belül több intézmény megszűnik, illetve nem köthet szerződést az egészségbiztosítókkal. Egyes információk szerint tíz intézmény sorsa pecsételődött meg, más források azonban 29 kórház bezárásáról beszélnek. A szakemberek egyetértenek abban, hogy Szlovákiában túl sok a kórház, a Fico-kabinet ezért több mint hatezer ággyal csökkentené a kapacitásukat. Tíz kórház megszűnése esetén mintegy 1200-zal lenne kisebb a kapacitás. Ezzel évente mintegy 575 millió korona (mintegy 4,2 milliárd forint) takarítható meg, a pénzt a többi kórház fejlesztésére használhatják. A szlovák orvosi kamara támogatja a felesleges kórházak megszüntetését.   „A mai hálózat még Mária Terézia rendelete alapján született, amikor azt az elvet követték, hogy lóháton egy óra alatt érjenek el a legközelebbi kórházba. Manapság viszont már mentőautókat használunk, így indokolatlan a mostani kórházsűrűség” – mondta Milan Dragula, a kamara elnöke, akit a pozsonyi Új Szó idézett.   Globális az egészségügyi munkaerőhiány   Tizenegy tagú munkacsoportot hozott létre az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által 2006-ban alapított Globális Egészségügyi Dolgozók Szövetsége (GHWA). A munkacsoport feladata annak kutatása, miként lehetne felszámolni az orvosok, ápolók és más egészségügyi dolgozók hiányát a világon.   A GHWA az Egyesült Nemzetek hivatalaiból, civil szervezetekből, akadémiákból, szakmai szövetségekből, adományozókból és egyéb szervezetekből áll, hogy együtt keressenek megoldást az egészségügyi munkaerő válságaira. Becslések szerint a világ egészségügyében 4,3 millióval több szakemberre lenne szükség – különösen a fejlődő országokban. Csaknem egymillió orvos és ápoló hiányzik Afrikában.   Összesen 57 országot neveztek meg, ahol a jelenleginél jóval több egészségügyi alkalmazottra lenne szükség. A munkacsoportot két elnök vezeti: Lord Nigel Crisp, az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálatának volt vezérigazgatója és Bience Gawanas, az Afrikai Unió szociális ügyeinek biztosa. A munkacsoport ősszel terjeszti első ajánlásait a Globális Egészségügyi Dolgozók Szövetsége elé. Health Online/www.eski.hu
#8
Medical Tribune IV. évf.4. szám
Medical Online
2006-03-01
Versengő pártok, versengő programok MSZP: Egyetlen biztosító, versengő szolgáltatók A Magyar Szocialista Párt választási jelmondata, „Biztonság, igazságosság, bátorság” az egészségügyben gyakorlagilag az eddig megkezdett változások folytatását jelenti. A szocialisták nem készülnek radikális átalakításra – mint Rácz Jenő egészségügyi miniszter több helyen is elmondta: a párt választási programja a 100 lépés programra épül. Ebből 21, illetve a gyermek-egészségügyi ellátás fejlesztésével együtt immár 22 szól az egészségügyről. E tervek közül néhány ugyan már megvalósult; van, amelyen már dolgoznak, ám többel még adós a kormányzó párt. A szocialisták továbbra is a szolidaritás elvén működő, egységes társadalombiztosítás mellett teszik le voksukat, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) egyre inkább valódi biztosítóként működjön, és csak azoktól vásároljon szolgáltatást, akik minőségi ellátást nyújtanak megfizethető áron. Ez annyit jelent, hogy az MSZP csak a biztosítók versenyétől zárkózik el, a szolgáltatókétól nem, sőt ez utóbbit kifejezetten kívánatosnak tartja. A párt szerint e célt is szolgálná a regionális egészségügyi tanácsok felállítása, mert a régiók maguk tudják, hol, milyen kapacitásokra, fejlesztésekre van szükség, és így a valódi szükségletekhez igazodó kórházstruktúra alakulhatna ki. Mint Hiller István pártelnök fogalmazott: programjuk kiemelten fontos része az egészségügy átfogó szerkezeti átalakítása. Rácz Jenő jelenlegi miniszter szerint mindenképpen többletforrásokhoz kell juttatni az egészségügyet, de úgy, hogy közben a pénz felhasználása, hasznosulása is javuljon
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.