hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-11-09

Dinamikus járványkezelést alkalmazunk – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Takács Péter, a Szent János Kórház főigazgatója.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-02-13

Egy előrehaladott tüdőrákban szenvedő férfin a világon először végeztek teljes tüdőeltávolítást egy hasi „gomblyuk” metszésből, közli az OTSZ Online.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-02-01

Átfogó vizsgálatot folytat az ombudsman az életvégi döntésekkel kapcsolatban: alapjogi szempontból elemzi az életmentő-életfenntartó kezelések visszautasításának hazai, rég óta nem működő gyakorlatát, s javaslatokat tesz majd a jogszabályok megváltoztatására.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-02-23

Új életmentő berendezéssel fut ki a helyszínre a Budaörsi Egészségügyi Központ sürgősségi autója.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-10-21

A 23. Semmelweis Sypmosium szervezési jogát a Pulmonológiai Klinika nyerte el, így azon a tüdőgyógyászat aktualitásairól szólnak majd az előadások – írják az egyetem honlapján.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-04-09

Az injekciók beadását, az intubálást, a katéterezést, az újraélesztést bábukon - szimulációs eszközökön - gyakorolhatják immár a debreceni orvostanhallgatók is.

#7
A képalkotó eljárások jelentősége Crohn-betegségben 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-06-21

A gyulladásos bélbetegségek, ezen belül elsősorban a Crohn-betegség ellátásában kiemelkedő szerepük van az egyes képalkotó eljárásoknak. Mit tegyünk, mit tehetünk az endoszkópián túl? Az utóbbi években, az egyre agresszívebb kezelési eljárásokkal párhuzamosan az érdeklődés középpontjába került a betegkövetési stratégia, monitorizálás újragondolása is.

#8
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-06-05

Koraszülöttek oxigénszaturációjának különböző céltartományai; Koraszülöttek kezelése CPAP-vel, illetve szurfaktánssal

#9
Medical Tribune II. évf.2. szám
Medical Online
2004-01-01
Érdekes esetek Egy addig egészséges, négy hónapos csecsemőt hirtelen fellépő légszomj miatt szállítottak a berlini Buch Kórházba. Bronchoszkóppal ugyan nem találtak eltérést, de a kislány az intubálás után jobban lett. A tubus eltávolításakor viszont újra fulladni kezdett. Miután az aspiráció gyanúja nem igazolódott, részletesebb kivizsgálásba kezdtek, és rá is bukkantak a kiváltó okra, csak nem a légcsőben, hanem a nyelőcsőben. A légcsövet is összeszorító vadgesztenyét testvére gyömöszölte a kislány szájába. Aspirációt feltételeztek egy másik alkalommal is, amikor egy hét hónapos kislánynál fordult elő hasonló eset. A garatot, a gégefőt és a hangrést rendben találták, stridor nem alakult ki, a tüdőfunkciós értékek sem voltak kórjelzők. Ennek ellenére a gyermek légszomjjal küzdött, amelyet csak az intubálás enyhített. A légcsőben találtak némi répatörmeléket, ám ezek az apró darabok semmiképpen nem okozhatták a klinikai képet. A rejtélyre végül a nyelőcsőtükrözés derített fényt. Ennek során Jochen Strauss, a berlini kórház aneszteziológus professzora egy 2 centiméteres, ujjnyi vastag virslidarabot távolított el, amely a légcsövet kívülről összenyomva megnehezítette a légzést.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.