hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-07-13

A magyar lakosság 30 százaléka időjárás-érzékeny; idén háromszor többen fordulnak orvoshoz időjárás okozta problémák miatt.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-04-20

Jelen összefoglalónkban a gége és a gégefedő, valamint az orrmelléküregek háziorvosi gyakorlatban is gyakran előforduló fertőzéseit tárgyaljuk, elsősorban az antibakteriális terápiát a fókuszba állítva.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-03-02

Az Európai Allergológiai és Klinikai Immunológiai Akadémia egy évtizeddel ezelőtt azt vizionálta, hogy 2025-re a lakosság 50 százalékára növekszik a fejlett társadalmakban az allergiások száma.

#4
Medical Tribune IV. évf.5. szám
Medical Online
2006-03-01
Biometeorológia Több ezer éve tudjuk, hogy az állatok és a növények „viselkedéséből” következtetni lehet az időjárásra. A rovarevő madarak eső előtt alacsonyabban repülnek (követve az ilyenkor szintén lejjebb költöző táplálékállatokat), a méhek visszahúzódnak a kaptárba, a levelibékák brekegni kezdenek. A vadlibák napokkal az első, kemény fagyot hozó ősz végi hidegfront-betörés előtt elhúznak délre, a hóvirághagymák pedig gyakran a hó alatt is kihajtanak, olyankor, amikor még csak ők tudják, hogy melegebb lesz. Az ember sok ezer éve figyeli és használja ezeket a jeleket, saját magára azonban alig néhány évtizede alkalmazza a más élőlényeknél megfigyelt összefüggéseket. A sokszor nem is észlelhető időjárás-változás fizikai ingert jelent a szervezet számára, és kiszámítható fiziológiai vagy pszichikai válaszreakciókat indukál, alkalmazkodásra kényszerítve az embert. Az egészséges szervezet általában a rövid távon ható és a tartós ingerekhez is könnyen alkalmazkodik (olykor az alkalmazkodás kifejezetten jót tesz az egészségnek, amit a klímaterápiákban ki is használnak), problémát elsősorban az időjárás-változás függvényében súlyosbodó betegségek, illetve az egyéni érzékenység jelentenek.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.