hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-05-13

Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a koronavírus-fertőzés és annak hatásai más szerveket, köztük az agyat is súlyosan érinthetik.

#2
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> demencia
2018-06-22

A herpeszvírusok állhatnak az Alzheimer-kór hátterében egy új amerikai kutatás szerint.

#3
Medical Online
2014-11-08

A magyar származású svéd sejtbiológus, immunológus, onkológus a daganatképződés sejtszintű folyamatainak világhírű kutatója. 

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-09-13

Hatékonynak bizonyult vakcinát dolgoztak ki amerikai kutatók a majmok immunhiányos állapotát kiváltó SIV-vírussal szemben.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-06-02

Az európai és a hazai „gyógynövénypiac” mintegy 8–10%-át teszik ki a különféle bőrelváltozásokra használt gyógynövénykészítmények.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-12-18
A mesékben – és legutóbb a Harry Potter könyvekben – a láthatatatlanná tevő köpeny hatalmat ad viselőjének és megvédi. Sajnos, ez igaz a herpes simplex vírusra, más herpeszvírusokra, és a humán immundeficiencia vírusra (HIV) is, amelyek mind képesek akármennyi ideig elrejtőzni a sejteken belül, mintegy alvó, inaktív  állapotban.
#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-07-17
A mononukleózissal (mirigylázzal) megfertőződött tizenéveseknél krónikus fáradtság-szindróma alakulhat ki - közölték amerikai orvosok a Pediatrics című szakfolyóirat júliusi számában megjelent tanulmányukban.
#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-09-08
Egy kora gyermekkorban gyakori fertőzőbetegséget, a roseolát okozó vírus sokszor a DNS révén öröklődik - derítették ki amerikai kutatók.
#9
Medical Tribune III. évf.12. szám
Medical Online
2005-06-01
Óvakodjunk a műtéttől! A herpeszről rendszerint az ajkakon megjelenő hólyagokra, ritkábban a genitális fertőzésekre gondolunk, pedig ez a vírus más testrészeket is megtámadhat. Például az ujjakat. Míg az ujjak bakteriális eredetű gyulladásai műtéttel általában jól orvosolhatók, addig a vírusos ujjfertőzések esetében a sebészi beavatkozás nem indokolt. Sőt hibának számít, mert a vírus szóródása következtében akár halálos kimenetelű agyhártyagyulladáshoz is vezethet, szögezi le dr. Frank Schiedel és munkacsoportja (Münsteri Egyetemi Klinika, kézsebészeti részleg) egy ritka eset bemutatása kapcsán.A kollégák egy 26 éves fiatalember esetét ismertetik, akinek a jobb kezén, annak is a középső ujján hegesedő fekély alakult ki. A jobb al- és felkar nyirokereinek gyulladását is megállapították, a jobb hónaljban fájdalmasak és duzzadtak voltak a nyirokcsomók. A fiatalember napok óta fáradtnak és levertnek érezte magát. A kezdeti viszketés és égő érzés után előbb hólyagok keletkeztek az ujján, majd ezek fájdalmas, nedvedző fekélybe mentek át. A beteg már hosszabb ideje évi két-három ilyen epizódot vészelt át.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.