hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-07-08

A szexuális aktus hamarosan elveszítheti az egyik legfontosabb funkcióját: nem fogják gyereknemzésre használni, írja a Qubit.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-07-04

A csonthéjas magvak rendszeres fogyasztása javíthatja a sperma minőségét, állapította meg egy új kutatás, amelyről a BBC News számolt be.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-06-12

Részben a terméketlenség intim volta az oka, hogy megbízható statisztikák nem állnak rendelkezésre annak gyakoriságáról, írja a Magyar Nemzet.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-12-14

Evolúciós rejtély, hogy az ovuláción kívüli időszakban mi a szex funkciója az embereknél, írja az Evolution & Human Behavior című szaklap tanulmánya, ami a különböző fogamzásgátlók szexuális vágyra kifejtett eltérő hatását elemzi.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-10-19

Az intracitoplazmatikus spermium injektálással fogant fiúgyermekek nagy valószínűséggel öröklik apjuk infertilitását, közölte a PharmaOnline.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-10-21

A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag, ám húsmentes étrend károsíthatja a férfiak nemzőképességét - derült ki a kaliforniai Loma Linda Egyetem szakembereinek tanulmányából.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-07-01

Az idősebb spermadonorok eredményei éppen olyan jók, mint a fiatalabb férfiaké - derült ki egy átfogó brit kutatásból.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-10-30

Vállalhat-e még gyermeket egy daganatos betegségen fiatal korában átesett nő vagy férfi? A rákbetegeknek kell-e tartaniuk attól, hogy a betegségüket vagy az arra való hajlamukat továbbadják gyerekeiknek?

#9
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-04-04
XVI. Benedek pápa fogamzásgátlás-ellenes álláspontja nagy vihart kavart az európai országokban. Érdemes megismerni, hogy más vallások hogyan viszonyulnak a fogamzásgátláshoz. Oberlander Báruch és Köves Slomó rabbik 2006-ban egy tanulmányban kifejtették a zsidó vallási jognak, a háláchának a fogamzásgátlás kérdéseit illető álláspontját a hagyo­mányos bibliai és zsidó jogi forrásokra támaszkodva.
#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2008-12-12
A Vatikán elítéli a mesterséges megtermékenyítést, az embriók őssejtjeivel végzett kutatást, az embert érintő klónozást és a fogamzást gátló gyógyszerek használatát - derül ki egy pénteken közzétett dokumentumból.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.