hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-11-14

Akár két hónapot is várniuk kell a sugárkezelésre a daganatos betegeknek Budapesten és Pest megyében az RTL Híradó szerint.

#2
Kvíz a Medical Online 2017. májusi Háziorvostan rovatához Kvíz a Medical Online 2017. májusi Háziorvostan rovatához
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-05-30

A Medical Online májusi számában ismertetjük a nem szteroid gyulladásgátlók (NSAID) rákprevencióban betöltött szerepével kapcsolatos legújabb eredményeket. 

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-08-30

A JAMA Oncology tanulmánya annak járt utána, mennyi és milyen típusú anyagi juttatásban részesülnek a gyógyszeripartól azok az amerikai orvosok, akik a nemzeti rákkezelési protokollokat írják.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2016-05-18

Megszületett a döntés a vastagbélszűrés teljes populációs kiterjesztéséről. A szűrés kétlépcsős, az első lépcső a humán székletvér immunkémiai kimutatását, a második lépcső, nem negatív esetben a teljes kolonoszkópos vizsgálatot tartalmazza.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-04-04

Aki hibázik, azt nemcsak kalodába zárják, de még le is köpködik – ez a hozzáállás a nemkívánatos eseményekhez az egészségügyben, ahol a szakszemélyzet kiégése lehet az egyik legnagyobb betegbiztonsági kockázat.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-10-08

Nem állítható meg az orvos-orvos és orvos-beteg közötti kommunikáció fejlődése, amelynek egyre fontosabb felülete az internet és a közösségi oldalak.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-03-24

A centrális vénakatéterek alkalmazása során nemcsak a fertőzésveszély, de a trombózis kialakulásának kockázata is megnövekszik, amire a betegek figyelmét is fel kell hívni.

#8
A CRC-rizikó megítélése colitis ulcerosa-ban. Mi változott? 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2014-01-08

Ismert, hogy gyulladásos bélbetegségben emelkedett a colon malignus elfajulásának (colorectal cancer, CRC) valószínűsége. Összehasonlítva az átlag populációval, a relatív kockázat 20-szoros kiterjedt, 4-szeres bal oldali colitisben. A gyulladás talaján először enyhe, majd súlyos dysplasia alakul ki, vagyis van idő a rák kialakulása előtt annak közvetlen veszélyét felismerni endoszkópos vizsgálattal.  

#9
A GARFIELD regiszter első tanulságai: pitvarfibrilláló betegek antikoagulációja a mindennapi gyakorlatban 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2013-05-23

A regiszterbe olyan újonnan diagnosztizált pitvarfibrilláló betegeket választunk be, akiknél legalább egy stroke kockázati tényező is fennáll. A való életet, a különböző országok különböző területein ténylegesen alkalmazott kezelési módokat kívánjuk regisztrálni, megfigyelni. A stroke és a nagyvérköri embólia bekövetkezését és a vérzéses szövődmények előfordulásának gyakoriságát figyeljük elsősorban. Ezen belül különösen gondosan figyeljük a kezeléshez való hűséget, a megszakításokat, gyógyszerelhagyásokat, a kezelési rendszer hosszú távú változását.

#10
A beteg-közeli („point-of-care”, POC) protrombin-idő meghatározás aktuális kérdései 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-03-14

A tartós alvadásgátló kezelés (TAK) témakörében az utóbbi években olyan változások mentek végbe, melyek indokolják, hogy a kumarin-kezelés kontrolljának a kérdését az újabb fejlemények figyelembe vételével átgondoljuk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az egészségügyi szakdolgozók 77,5 százaléka ugyan elégedett jelenlegi beosztásával, 74,6 százalék azonban úgy érzi, hogy a társadalom részéről sem erkölcsi, sem szakmai elismerést, megbecsülést nem kap – derül ki egy eddig még nem publikált szakdolgozat kérdőívének eredményeiből.

Az egészségértés fejlesztését interdiszciplináris módon lehet és kell megközelíteni. A megoldás kialakításából nem vonhatja ki magát az egészségügy és az orvostársadalom sem.