hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-11-14

Akár két hónapot is várniuk kell a sugárkezelésre a daganatos betegeknek Budapesten és Pest megyében az RTL Híradó szerint.

#2
Kvíz a Medical Online 2017. májusi Háziorvostan rovatához Kvíz a Medical Online 2017. májusi Háziorvostan rovatához
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-05-30

A Medical Online májusi számában ismertetjük a nem szteroid gyulladásgátlók (NSAID) rákprevencióban betöltött szerepével kapcsolatos legújabb eredményeket. 

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-08-30

A JAMA Oncology tanulmánya annak járt utána, mennyi és milyen típusú anyagi juttatásban részesülnek a gyógyszeripartól azok az amerikai orvosok, akik a nemzeti rákkezelési protokollokat írják.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2016-05-18

Megszületett a döntés a vastagbélszűrés teljes populációs kiterjesztéséről. A szűrés kétlépcsős, az első lépcső a humán székletvér immunkémiai kimutatását, a második lépcső, nem negatív esetben a teljes kolonoszkópos vizsgálatot tartalmazza.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-04-04

Aki hibázik, azt nemcsak kalodába zárják, de még le is köpködik – ez a hozzáállás a nemkívánatos eseményekhez az egészségügyben, ahol a szakszemélyzet kiégése lehet az egyik legnagyobb betegbiztonsági kockázat.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-10-08

Nem állítható meg az orvos-orvos és orvos-beteg közötti kommunikáció fejlődése, amelynek egyre fontosabb felülete az internet és a közösségi oldalak.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-03-24

A centrális vénakatéterek alkalmazása során nemcsak a fertőzésveszély, de a trombózis kialakulásának kockázata is megnövekszik, amire a betegek figyelmét is fel kell hívni.

#8
A CRC-rizikó megítélése colitis ulcerosa-ban. Mi változott? 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2014-01-08

Ismert, hogy gyulladásos bélbetegségben emelkedett a colon malignus elfajulásának (colorectal cancer, CRC) valószínűsége. Összehasonlítva az átlag populációval, a relatív kockázat 20-szoros kiterjedt, 4-szeres bal oldali colitisben. A gyulladás talaján először enyhe, majd súlyos dysplasia alakul ki, vagyis van idő a rák kialakulása előtt annak közvetlen veszélyét felismerni endoszkópos vizsgálattal.  

#9
A GARFIELD regiszter első tanulságai: pitvarfibrilláló betegek antikoagulációja a mindennapi gyakorlatban 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2013-05-23

A regiszterbe olyan újonnan diagnosztizált pitvarfibrilláló betegeket választunk be, akiknél legalább egy stroke kockázati tényező is fennáll. A való életet, a különböző országok különböző területein ténylegesen alkalmazott kezelési módokat kívánjuk regisztrálni, megfigyelni. A stroke és a nagyvérköri embólia bekövetkezését és a vérzéses szövődmények előfordulásának gyakoriságát figyeljük elsősorban. Ezen belül különösen gondosan figyeljük a kezeléshez való hűséget, a megszakításokat, gyógyszerelhagyásokat, a kezelési rendszer hosszú távú változását.

#10
A beteg-közeli („point-of-care”, POC) protrombin-idő meghatározás aktuális kérdései 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-03-14

A tartós alvadásgátló kezelés (TAK) témakörében az utóbbi években olyan változások mentek végbe, melyek indokolják, hogy a kumarin-kezelés kontrolljának a kérdését az újabb fejlemények figyelembe vételével átgondoljuk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hazánkban egyelőre inkább a nagyvállalatok fektetnek gamifikációs eszközökbe, de a játékosítás szerepet kaphat az egészségügyi ismeretek elmélyítésében és talán a betegségek kezelésében is.

A cukorbetegség komoly anyagcsere-betegség, egyre több embert érint. Így nem csoda, hogy itt is tömegével bukkannak fel az egyszerűnek tűnő, kis erőfeszítéssel gyógyulást ígérő készítmények, melyek sokszor hetek, napok alatt ígérik az anyagcsere látványos javulását.