hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 39
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2017-05-17

Nem az a kérdés, hogy átalakítja-e a digitalizáció az egészségügyet, hanem hogy mit szeretnénk, hogyan alakítsa át, írja a GyártásTrend.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-01-10

Mi hozhat újabb áttörést a rákgyógyításban az immunonkológiai szerek bevezetése után? Hogyan változik az onkoterápiás paletta az elkövetkezendő évtizedben? A szakértők szerint a baktérium- és vírusvektor alapú kezeléseké, valamint az RNS alapú beavatkozásoké a jövő.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-05-12

A legfrissebb Hivatalos Értítőben jelent meg az emberi erőforrások minisztere 17/2015-ös utasítása az OGYÉI ideiglenes szervezeti és működési szabályzatáról.

#4
Medical Online >> korábbi zoom
2015-05-04

Az immunmediált betegségek kezelésében a biológiai terápiák áttörést hoztak, és így a korábban nagy terápiás kihívást jelentő pikkelysömör az elmúlt évtizedben a bőrgyógyászat sikerterületévé vált.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-04-20

Egy géntechnológiai újítás annyival közelebb vitt a génmanipulálásos „embenemesítés” lehetőségéhez, hogy az már a tudósok egy részét is megrémítette – számol be a Népszabadság.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-04-16

A szalmonella-baktérium génmódosított törzsei hatékonyan semmisítik meg a daganatos sejteket anélkül, hogy károsítanák a gazdaszervezetet - bizonyították sejttenyészeteken az Arizonai Állami Egyetem tudósai.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-02-14

Venetianer Pál akadémikust, valamint posztumusz Ponori Thewrewk Aurél csillagászt választották az év ismeretterjesztő tudósává a tudományos újságírók.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-02-07

Kísérleti egereken hatásosnak bizonyult a sanghaji kutatóknak a madárinfluenza H7N9-es altípusa elleni védőoltása - adta hírül pénteken a Sanghaj Televízió.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-01-12

Igény szerint, a felhasználás helyszínén és bonyolult eszközök nélkül elkészíthető oltóanyag kifejlesztésén dolgoznak amerikai kutatók. A nanorészecskék felhasználásával készülő új típusú vakcinát egereken már sikeresen tesztelték.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-06-24

A Budapesti Neuromuszkuláris Centrum európai színvonalon nyújt ellátást minden hazai neuromuszkuláris kórképben szenvedő gyermek számára.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Lehet ábrándozni a 100+ tartományról, de nagy valószínűséggel kimondható, hogy ennél mennyiségileg vagy (ami még fontosabb) minőségileg jobb eredményt a jelenlegi keretek között nem lehet elérni.

Szeptember 20. és 23. között az Európai Idegtudományi Társaságok Szövetségének (FENS) Regionális Találkozóját tartják a Magyar Idegtudományi Társaság és a Pécsi Tudományegyetem szervezésében.