hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-12-06

A virtuális valóságra épülő számítógépes játékok enyhíthetik a fantom végtagfájdalomtól szenvedők tüneteit, derült ki a göteborgi Chalmers Műszaki Egyetem kutatóinak új tanulmányából.

#2
Medical Online >> Rovatok >> fájdalomcsillapítas
2015-11-11

A fájdalomérzet az aktuális érzelmi állapottól, a fájdalomtűrő képességtől, az aktuális egészségi, mentális és fizikai állapottól függően egy vizsgált személy esetében is lehet eltérő.

#3
Medical Online >> Rovatok >> fájdalomcsillapítás
2013-02-22

A Magyarországi Fájdalom Társaság elnökével, dr. Fazekas Gáborral a szakma helyzetéről és fájdalomterápiás képesítés bevezetéséről beszélgettünk.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-05-26

A férfiak közel negyede (23 százalék) tapasztalja ugyanazon érzelmi és fizikai tüneteket feleségük terhessége alatt, melyeket általában a nők várandósságával szokás összefüggésbe hozni.

2010-06-24

A fő probléma ezzel a fajta fájdalommal, hogy gyakran a legerősebb fájdalomcsillapitókkal sem lehet igazán hatékonyan csillapítani.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2008-08-28
A végtag-amputációt követő úgynevezett fantomfájdalom kiküszöbölésére tesznek kísérletet a jénai egyetem kutatói. A terápiával csak nehezen megszüntethető, kellemetlen érzést az újfajta protézisekkel ellensúlyozzák a német szakemberek.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.